Kom gezellig langs

Wat is er te doen in Historisch Museum op zondag 28 mei? Een gezellige braderie, waar onder andere kunst en collectie-items van Historisch Museum te koop zijn, een demonstratie van landbouwwerktuigen, een optreden van popkoor Route 66 en oudhollandse spelletjes voor kinderen. Natuurlijk is er koffie en thee, taarten van Gorthuis, pannenkoeken en een drankje. Kom op zondag 28 mei tussen 14 tot 17 uur met de hele familie naar Historisch Museum. En neem een goed gevulde portemonnee mee, pinnen is ook mogelijk.

Veiling met goed doel

Bedrijven en partners boden prachtige items aan voor de veiling, waarmee ze gul de nieuwbouwplannen van Haarlemmermeermuseum de Cruquius ondersteunen. Van toegangskaarten voor het Meer Jazz Festival, theatervoorstellingen, CruquiusConcerten, een lunch in het Theehuis, een exclusief diner in de Waterschapszaal van Cruquius Museum en nog veel meer. Dit alles gaat onder de hamer van veilingmeester Dirk Molenaar.

Uniek historisch portret

Iedereen maakt kiekjes, het mobieltje ligt voor het grijpen. Maar een professionele portretfoto is toch wat anders. Zeker een portret met een vleugje geschiedenis. Speciaal voor het museum, waar het gaat om het doorgeven van de geschiedenis van generatie op generatie, komt fotograaf Ine Tacken langs. Zij portretteert u in het sfeervolle museum. Bij de smidse, op de tractor, in de winkel van Sinkel, of de was ophangend. U kunt alleen op de foto, of samen. Bijvoorbeeld samen met een van uw (klein)kinderen. Twee generaties verbonden in een historisch dubbelportret. Afdrukken zijn van klein tot groot later na te bestellen. Onder de geportretteerden verloten we een gratis professionele afdruk.

Actiedag voor Ons Museum

De opbrengst van de markt en veiling is voor de nieuwbouw van Haarlemmermeermuseum De Cruquius. U vindt Historisch Museum aan de Bosweg 17 in Hoofddorp, naast Claus en het Marriott Courtyard Hotel in het Haarlemmermeerse bos. Er is ruime gratis parkeergelegenheid. Voor meer informatie over de dag en de nieuwbouwplannen, kijk op www.haarlemmermeermuseum.nl.

Organisatie

Historisch Museum

Soort activiteit

  • Feest