Klára speelt Mozart levendig en verfijnd 

Klára Würtz (Budapest/Hongarije) begon op haar vijfde met pianospelen. Zij debuteerde als pianosoliste op 10 jarige leeftijd in Japan, Italië en Griekeland op tournees van het Hongaarse Kinderkoor van Radio en Televisie.

Op 20 jarige leeftijd won zij de 1e prijs van het Ettore Pozzoli Pianoconcours in Milaan en was finaliste in het GPA Internationaal Piano Concours in Dublin. Vanaf 1991 stond Klára onder contract bij Columbia Artists Management, New York en speelde honderden concerten in 38 verschillende staten van Amerika waaronder op het Ravinia Festival in Chicago en Kennedy Centre in Washington D.C. maar ook in Canada en Europa, o.a. met het Tsjechisch Philharmonisch Orkest/Jiri Belohlavek.

In het Mozart-jaar 2006 werd zij uitgenodigd voor een Mozart recital tijdens de prestigieuze Salzburger Festspiele.

Als kamermusicus is zij zeer actief, zij maakt deel uit van Klaviertrio Amsterdam, met wie zij jaarlijks een serie concerten in de USA geeft (het concert in Washington in 2009 werd door de Washington Post “the best chamber music concert of the year” genoemd). Zij vormt een duo met celliste Timora Rosler met wie zij de Beethoven cellosonates opgenomen heeft en speelde samen met violisten als Janine Jansen, Emmy Verhey en Dmitri Makhtin. Zij nam meer dan 30 cd’s op. Haar opname van de Mozart pianosonates is al 15 jaar een referentie-opname. De opname uit 2012 van de Beethoven vioolsonates met de jonge Hongaarse topviolist Kristóf Baráti oogstte internationaal de hoogste lof. In de zomer van 2012 gaf ze concerten en masterclasses in Indonesië. Klára woont met haar familie in Amsterdam en is hoofdvak docente aan het Utrechts Conservatorium.

Programma:

  • Mozart – Rondo in a
  • Beethoven – Andante Favori
  • Mozart – Sonata in F groot
  • Beethoven – Pathetic Sonata  c klein op 13
  • Mozart – Fantasia en Sonata in  in c klein

Informatie

Toegangsprijs is € 22,50 (incl. pauzeconsumptie).

Kaarten zijn te bestellen via het bestelformulier en telefonisch via Schouwburg De Meerse (023)-5563707

Als het concert niet is uitverkocht, zijn er een uur voor aanvang in het museum kaarten te koop.

Het concert begint om 20:15 uur.

Organisatie

Cruquius Museum

Soort activiteit

  • Concert