Waar Cruquius Museum vertelt over de droogmaking van het Haarlemmermeer, gaat Historisch Museum verder met de algemene geschiedenis van deze 160 jaar jonge polder. Bekijk de historische objecten, werktuigen, foto’s, film en geluidsfragmenten. En maak kennis met de pioniers die de polder ontwikkelden van drassige grond tot een rijk landbouwgebied. Historisch Museum biedt jong en oud een leuke en leerzame ervaring.

Historisch Museum

Over Historisch Museum

Laat je verrassen door onze levendige en interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van Haarlemmermeer!  Maak een wandeling door het -op schaal nagebouwde- dorp en kom meer te weten over de eerste droogmakingsplannen, de droogmaking en wat daarop volgde. Tijdens je bezoek ontmoet je de vroegste pioniers die het verhaal over de moeilijke start en verdere ontwikkeling van de voor de polder zo belangrijke landbouw vertellen. Op het 'marktplein' kan je een kijkje nemen in het café, de kerk, het bankgebouw of de school. 

Kindergidsen

Algemeen

Voor alle kinderen tussen de 6 en 10 jaar hebben wij speciale kinderrondleidingen die worden gegeven door onze kindergidsen. De kindergidsen zijn zelf tussen de 10 en 14 jaar en vertellen jou over de geschiedenis van Haarlemmermeer en over de werking van De Cruquius en haar strijd tegen het water. Papa en mama hoeven niet mee te lopen. Het is alleen voor kinderen!

dinsdag 8 nov 2016
dinsdag 15 nov 2016
dinsdag 22 nov 2016
dinsdag 29 nov 2016
dinsdag 6 dec 2016
dinsdag 13 dec 2016

Verhalentafel

Historisch Museum

  • Debat / discussie

Elke dinsdagmorgen rond een uur of 10 schuiven ze aan bij Sybil van Dam. De bezoekers van de Verhalentafel die staat opgesteld in Historisch Museum Haarlemmermeer. Het is een gezellige boel, verhalen worden afgewisseld met het uitwisselen van foto’s en een kopje koffie. Iedereen is welkom, aanmelding is niet nodig

Agenda

dinsdag 13 dec 2016

Verhalentafel

Historisch Museum

  • Debat / discussie