School dicht, Cruquius Museum open

Wat doet u met uw kinderen of kleinkinderen tijdens de nationale onderwijsstaking op 15 maart. Kom naar het Cruquius Museum voor stoompracticum, waterkaart, kleurplaten en iets lekkers bij Theehuis Cruquius.

Op vrijdag 15 maart is er tussen 10.00 en 12.00 uur van alles te doen voor kinderen in het Cruquius Museum. Het is ook leuk voor ouders en grootouders want ….je bent nooit te oud om te leren.
In het stoompracticum kunnen kinderen experimenteren met water en vuur. Als er stoom is gaat de machine werken en drijft deze weer andere machientjes aan. Op een 3D kaart van Nederland wordt de stijging van de zeespiegel nagebootst .... en zie je waar je in Nederland droge voeten houdt. Voor de allerkleinsten zijn er kleurplaten.
In Theehuis Cruquius kun je de ochtend lekker afsluiten met een pannenkoek of patat met kroket met surprise en limonade voor 7,25 euro. Zo’n staking smaakt naar meer.

Praktisch

De combinatie van het stoom- & waterkaartpracticum duurt 40 minuten. Per ronde kunnen maximaal 12 kinderen meedoen. De drie rondes zijn om 10 uur, 10.45 uur en om 11.30 uur. Van te voren aanmelden via aanmelden@shmdc.nl is dus zeer aan te bevelen met vermelding van de aanvangstijd. Maar je kan ook op de ochtend zelf kijken of er plek is. Naast het entree voor het museum kost het stoompracticum 1,50 euro voor de brandstof.

Cruquius Museum ligt aan Cruquiusdijk 27 in Cruquius, en is op 15 maart open van 10.00 tot 17.00 uur. Voor alle activiteiten kijk op www.haarlemmermeermuseum.nl

Organisatie

Cruquius Museum

Soort activiteit

  • Kinderen
  • Workshop