Maak een pannenkoek of springtouw

Haarlemmermeermuseum geeft tijdens het theaterfestival Grazende Zwaan tussen 13 en 15 september op Nieuw Vennep demonstraties van monumentale machines met een hoop stoom, geronk en…meel.
Even geduld, wie weet ontstaat er een pannenkoek!
En kom langs bij de touwslager, daar maak je je eigen springtouw! Kom op bezoek bij het museum op locatie op:

  • zaterdag 14 september van 14.30 tot 18 uur
  • zondag 15 september van 15 tot 17 uur

Haarlemmermeermuseum De Cruquius vertelt het verhaal van de droogmaking en ontwikkeling van Haarlemmermeer en beheert sinds jaar en dag het erfgoed van deze polder. De 19e-eeuwse stoommachine in het Cruquiusgemaal is natuurlijk een grote bekende maar we beheren ook vele historische landbouwwerktuigen die ooit op het Haarlemmermeerse land hebben gestaan en gewerkt.


Grazende Zwaan is een festival in de Haarlemmermeer voor jong en oud, met theater en meer in de polder. Een vrolijk en bijzonder programma op en om de monumentale boerderij van boer Molenaar en op het erf van overbuurman Gijzenberg. De monumentale boerderij van de familie Molenaar ligt in een gebied in transitie en de boerderij en het land wordt in de toekomst een landgoed: Kleine Vennep (naar de huidige naam van de boerderij).

Het adres van de boerderij is Hoofdweg 1041, 2152 LJ in Nieuw-Vennep. Je komt op een weg langs het water waarop staat: alleen bestemmingsverkeer. Dat ben jij als bezoeker. Je kunt bij de boerderij parkeren (zowel je auto als je fiets).

Op de boerderij kun je je de hele dag vermaken, zowel volwassenen als kinderen. Naast diverse theatervoorstellingen zijn er doe-activiteiten, is er lekkers te eten en te drinken en is er muziek. Alle activiteiten zijn heel dicht bij elkaar, dus je kunt gemakkelijk je programma samenstellen.

De openingstijden van Grazende Zwaan zijn:

  • vr 18:00-21:30
  • za 14:30-22:00
  • zo 11:00-18:00

We zijn een half uur voor aanvang open om je alvast te ontvangen bij het parkeren of met een drankje.

Foto: Kenneth Stamp

Organisatie

Algemeen

Soort activiteit

  • Demonstratie