verhalentafel
dinsdag 19 nov 2019

Verhalentafel 75 jaar bevrijding

Historisch Museum

  • Debat / discussie

Kom langs in Historisch Museum Haarlemmermeer (dinsdag tussen 10 en 12 uur) en schuif aan bij de Verhalentafel. Deze serie ontmoetingen staat in het teken van W.O.2 ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. Lees verder welke onderwerpen over tafel zullen gaan. 

Ploegen - foto Kees van der Veer
zaterdag 23 nov 2019

Historische ploegdag

Meer-Historie

  • Demonstratie

Op zaterdag 16 november is de jaarlijkse demonstratie ploegen in de Plesmanhoek. Kom langs om 30 historische tractoren van dichtbij te bekijken. Wethouder Marja Ruigrok start het ploegen om 10.30 uur, de dag duurt tot +/- 15.00 uur.  IJweg t/o 794 in Hoofddorp. (foto Kees van der Veer)

Nicolaus Cruquius tijdens Living History
zondag 24 nov 2019

Living History

Cruquius Museum

  • Rondleiding
  • Theatervoorstelling

Elke zondag zie je de naamgever van het museum, Nicolaus Cruquius, tot leven komen tijdens een voorstelling van Living History: ‘Sabotage op De Cruquius’. Je kan voor de reguliere toegangsprijs met deze speciale rondleidingen meelopen om 13.00 uur en om 14.30 uur.

zondag 24 nov 2019

Kinderrondleiding

Historisch Museum

  • Kinderen
  • Rondleiding

Ben jij tussen de 6 en 10 jaar, dan hebben wij een speciale rondleiding voor jou door Historisch Museum! Kinderen tussen 10 en 12 jaar hebben wij opgeleid tot Kindergids en zij nemen jou mee en vertellen je over de geschiedenis van Haarlemmermeer. Ze laten je ook veel zien van hoe iets vroeger in z’n werk ging of wat oude gebruiken waren.