Tentoonstelling 'Andere ogen'

De nieuwe tentoonstelling ‘Andere ogen’ die nu te zien is in Historisch Museum laat het publiek de museumcollectie bekijken door de bril van een kunstenaar. Musea rangschikken hun objecten gewoonlijk langs historische tijdlijnen. In ‘Andere ogen’ wordt het erfgoed van Haarlemmermeer niet historisch maar esthetisch beschouwd. Op uitnodiging van Historisch Museum selecteerden de kunstenaars Dante Nicolini, Anita Raije, Els Roth, Yvonne Samsom, Esther Velzeboer en Evelien Weijmer interessante objecten uit het archief en maakten een tentoonstelling waar collectie en kunst elkaar ontmoeten.  

Elise van Melis, directeur van Historisch Museum, nodigden de kunstenaars uit met hun ogen te kijken naar de geschiedenis van Schiphol, de golfbanen, de Waterwolf, de turfstekerij, droogmakerij en landbouw.  Welke bijbehorende historische objecten zijn interessant vanwege hun vorm en kleur?  Het is een expositie met een knipoog naar de weerbarstige ontwikkeling van de Haarlemmermeer. In ‘Andere ogen’ kantelt het perspectief. De gecombineerde werken worden niet toegelicht met tekst,  maar prikkelen het publiek om een eigen verhaal te maken.

De parkeerplaats bij Historisch Museum is door een verbouwing aan het Claus Event Center tijdelijk verschoven naast het naastgelegen bowlingcentrum. Kijk voor uw bezoek naar de route en bereikbaarheid op deze pagina. Er zijn invalideparkeerplaatsen vlak voor de ingang van het Historisch Museum.