Op maandag 18 juni om 16 uur onthult waarnemend burgemeester Onno Hoes de Verhalenpaal GEZAG en opent daarmee het ‘buitenmuseum’ van Haarlemmermeer. Iedereen is van harte welkom om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. Aanmelding (via gvemmerik@shmdc.n voor 16 juni) is wel belangrijk ivm parkeergelegenheid.

Op 18 juni om 16.00 uur verzamelen de genodigden zich bij het huis op Hoofdweg 901A, 2131 MB in Hoofddorp. Dit bijzondere huis, monument van Haarlemmermeer 2017, was in de begintijd van de polder een café. Vroeger bezochten raadsleden dit café met regelmaat na afronding van een bestuursoverleg. Dit overleg vond plaats in de ‘Oude Secretarie’, een nu verdwenen huis dat gemarkeerd wordt door Verhalenpaal GEZAG.

Gezamenlijk lopen we naar de Verhalenpaal nummer 04 - GEZAG. Na een welkomstwoord van Elise van Melis, directeur-bestuurder van het Haarlemmermeermuseum De Cruquius onthult waarnemend burgemeester Onno Hoes de Verhalenpaal. Daarmee krijgt de nominatie die de oud-burgemeester Theo Weterings in 2017 deed voor het project ‘Schakels aan de Ketting’ zijn beslag. Na de onthulling licht ontwerper Réne Knip het ontwerp toe. In het voormalig ‘café’ is er een afsluitende toost.

Fietsen door het ‘buitenmuseum’ Haarlemmermeer

Vijftien Verhalenpalen belichten het erfgoed van de polder en vormen samen het ‘buitenmuseum van Haarlemmermeer’. Langs de Verhalenpalen zijn vier thematische fietsroutes ontwikkeld. De gratis fietskaart is te verkrijgen bij het Cruquius Museum, het Historisch Museum, het VVV in boekhandel Stevens in Hoofddorp en te downloaden van www.erfgoedhaarlemmermeer.nl. De tentoonstelling Schakels, reisbureau van het buitenmuseum, is te bezoeken in Historisch Museum van dinsdag t/m zondag van 13 tot 17 uur. Op www.erfgoedhaarlemmermeer.nl is informatie over de nominaties van bewoners en de totstandkoming van het project te vinden.