De Bankgiroloterij schenkt Haarlemmermeermuseum De Cruquius vierhonderdduizend euro voor de nieuwbouw. Directeur Elise van Melis is dolblij met de cheque die ze vandaag uit handen van Robert ten Brink ontving. Nu komt er echt een vernieuwd museum in en rond het gemaal. Het moet het hele verhaal van de strijd tegen het water vertellen, van het ontstaan van de polder tot toekomstige ontwikkelingen rond waterbeheersing. Haarlemmermeermuseum de Cruquius is aantrekkelijk voor nationale en internationale bezoekers vanwege de bijzondere geschiedenis en de centrale ligging van de Haarlemmermeerpolder.

De grote schenking aan Haarlemmermeermuseum de Cruquius is alvast bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij dat op 20 februari plaatsvindt in het Singer Laren. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dan een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De helft van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties, waaronder Haarlemmermeermuseum de Cruquius.
Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2018 kan schenken aan musea en culturele organisaties en hoe zij dit bedrag verdeelt. Vorig jaar was dit een bedrag van ruim 66,9 miljoen euro. Ook verrast de loterij dan andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project. Dankzij deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.