Cruquius Museum werkt aan een nieuwe museumpresentatie. Tussen 9 maart en medio mei is het museum dicht voor deze grote transformatie. In de nieuwe museumpresentatie zal veel aandacht zijn voor de mens achter de grootste stoommachine ter wereld.  Audiovisuele middelen en geluidsfragmenten maken duidelijk hoe hard de machinist, de stoker en de ketelbikker rond 1850 moesten werken om het gemaal draaiende te houden. Drie jaar lang, 24 uur per dag en zeven dagen per week waren mannen en jongens in touw tussen steenkolen, vuur en stoom. Bezoekers kunnen straks hun verhaal beluisteren in het Nederlands en in het Engels.

Cruquius Museum is op zoek naar twee Engelse mannelijke stemacteurs, een van 25 tot 45 jaar en een van 12 tot 16 jaar, voor de audiofragmenten voor de Engelstalige bezoekers. In verband met de historische setting gaat het hier om een Engels dialect of volkstaal. Ook moeten zij zich in kunnen leven in een historisch personage.

Lijkt het je leuk je stem uit te lenen aan Cruquius Museum of ken je iemand die dit zou willen doen? Neem dan voor medio maart contact op met secretariaat@shmdc.nl of 023-5285704.