Klik hier voor aflevering 3. Met.....

Benjamin bezoekt het stoomlab voor kids in het Cruquius Museum
Hoe werkt een stoommachine? Wat heb je allemaal nodig om hem te laten draaien? En wat kan je eigenlijk met zo’n machine doen? Daarover verzorgt het Cruquius stoompractica - en wij waren erbij!

Schilderij vertzetsheld Willem Boogaard in Historisch Museum
Interview met Frank Jansen, de zoon van een Joodse onderduikster die de oorlog overleefde dankzij de familie Boogaard in Nieuw-Vennep. In het Historisch Museum is nu een schilderij met daarop Willem Boogaard te zien.

Els en Loek van de Kreke ontvangen De Klaverman in het Fort van Hoofddorp
Zij hebben groene vingers en zetten de bloemetjes bijna ieder dag buiten: Els en Loek, de tuinvrijwilligers van het Fort. Als blijk van waardering overhandigt De Klaverman een ‘Doosje Geluk’...

En dan de Erfgoed UIT-tips:

- De Trans Europe Express (TEE) trein wordt opgeknapt in het NTM in Nieuw-Vennep.

Kijk om je heen is het allernieuwste erfgoed-fotoproject voor scholieren. in Haarlemmermeer.

- Op 4 juni voert het Stoomgemaal Halfweg de Dag van het Kind. Vier je mee?

Het Erfgoed journaal Haarlemmermeer is te zien op YouTube (kanalen MeerRadio, Meerdoc en CRASH '40-'45), via de socials van alle deelnemende erfgoedlocaties, via de website Oneindig Noord-Holland, via de website Nederlands Transport Museum, via socials van provincie Noord-Holland en via facebook van UIT in Haarlemmermeer. Het journaal is ook op groot scherm te zien in het voorprogramma van Filmhuis Pier K in Nieuw-Vennep. Trailers zijn te zien op de schermen van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Kortom, erfgoed in Haarlemmermeer is avontuurlijk in beeld - bij een breed publiek.