Historische landbouwmachines zijn niet alleen om in een schuur weg te zetten. Je moet er ook mee werken en weten hoe ze werken. Ook de mannen van de restauratiegroep van Meer-Historie in de Polderschuur blijven leren. Woensdag 4 augustus hebben zij een combine-cursus gehad en leerden ze wat er binnenin de combine plaatsvindt. Een leerzaam uurtje dat op zaterdag 21 augustus, indien het weer het toelaat , vanaf 12 uur in de praktijk wordt uitgevoerd. Met de prachtige combines Claeys M80 en Claeys M73 uit de collectie wordt het graan op historisch wijze een kopje kleiner gemaakt. Natuurlijk staat de promotiewagen van Meer-Historie er weer en kunnen de bezoekers tegen een zacht prijsje genieten van koffie en heerlijke pannenkoeken. Kom naar de Plesmanhoek voor historisch combinen vanaf 12:00 uur.

De hoofdentree van het recreatiegebied is aan de IJweg t/o nummer 794, 2131 LT in Hoofddorp. De Plesmanhoek is goed bereikbaar via het fietspad over de Geniedijk en vanaf de IJweg, volg hiervoor de borden. Parkeren kan zowel aan de IJweg op de aangewezen parkeerplaats aan Paviljoenlaan 1 in Hoofddorp.

Tijdens de manifestatie Grazende Zwaan op landgoed Klein Vennep van 10 t/m 12 september kan het publiek een groot aantal oude machines bezichtigen. Ook hier zorgt de promotiewagen van Meer-Historie voor versnaperingen.

Op zaterdag 18 september gaan de mannen van Meer-Historie aardappel rooien op de Plesmanhoek en kunnen de bezoekers zelf aardappelen rapen. Koop de aardappels direct van het land, of geniet voor een klein bedrag van versgebakken friet. Ook de pannenkoeken worden niet vergeten. Iedereen is welkom.

De laatste activiteit van Meer-Historie zal plaatsvinden op zondag 19 september aan de Weteringweg 113 in Weteringbrug. De restauratiegroep organiseert dan een ploegwedstrijd op stoppelland voor klassieke en antieke aanspanning. Er kan gestreden worden voor mooie prijzen en de promotiewagen van Meer-Historie zal de bezoekers voorzien van broodjes, snacks, warm en koud drinken. De wedstrijden beginnen om 10:30 uur.