Op zaterdagmiddag 4 september tussen 14:00 en 16:00 uur is er in Historisch Museum Haarlemmermeer een Indische middag met muziek, versnaperingen en een boekpresentatie. Sybil van Dam tekende herinneringen op die Indische deelnemers van de Verhalentafel in 2019 en 2020 aan haar vertelden. Bert van Kampen, met wortels in Nederlands-Indië, zou de verhalen voor scholieren online publiceren. Helaas is Bert in december 2020 plotseling overleden. Tijdens de middag wordt het boek ‘Een hutkoffer vol verhalen’ gepresenteerd. Het 1e exemplaar van het boek zal uitgereikt worden aan locoburgemeester Jurgen Nobel. De zanggroep Centé Manis treedt op samen met de bekende Haarlemmermeerse jazzmuzikant Rob Poppen. De toegang tot de Indische middag is gratis. Wel is aanmelding en de Corona-app (vaccinatie of negatieve PCR-test) verplicht.

Ook in Haarlemmermeer zijn Indische verhalen te vinden die een podium verdienen. De insteek van Sybil en Bert was en is om de vergeten geschiedenis van Nederlands-Indië onder de aandacht te brengen van volgende generaties. Sybil van Dam: “Veel van de verhalen in dit boek zijn voor de eerste keer verteld. In de tijd dat de mensen uit Nederlands-Indië hier aankwamen hadden ze andere dingen aan hun hoofd. Er moest een nieuw leven opgebouwd worden en dat viel niet mee. Ik heb het een eer gevonden om de verhalen die ik gehoord heb van de deelnemers aan het papier toe te vertrouwen. Ik hoop dat u net zo geraakt wordt door de verhalen als ik dat werd en dat meer mensen leren wat er toen in dat verre land is gebeurd.”

Aanmelden
U kunt zich per e-mail aanmelden voor de Indische middag via sybil.vandam@planet.nl. Het Historisch Museum Haarlemmermeer ligt aan de Bosweg 17, 2131 LX in Hoofddorp, tel. 023-5620437. Parkeren kan in het naastgelegen bos bij Claus Event Center. Voor meer info over het museum en route www.haarlemmermeermuseum.nl.