Bekijk het journaal hier: 

De Superbus in het NTM & interview met Joris Melkert van de TU Delft 

De Superbus van astronaut Wubbo Ockels reed ooit elektrisch 250km/uur, maar staat nu stil in Nieuw-Vennep. Hoe kan dat? Verslaggevers Benjamin en Chiara onderzoeken de ‘superbus' en interviewen Directeur Onderwijs en Universitair Hoofddocent Luchtvaart- en Ruimtevaarttechnologie Joris Melkert van de Technische Universiteit Delft, die nauw betrokken was bij de ontwikkeling van deze bus, die zijn tijd wellicht te ver vooruit was. Mobiel erfgoed in optima forma.

• Reportage: Stoomgemaal Halfweg - opening van het stoomseizoen

Het grootste nog werkende scheprad-stoomgemaal ter wereld komt weer in actie. Begin april gaat het weer onder stoom en is het open voor publiek. We nemen een kijkje in de machinekamer en bestuurslid Ruud Wever geeft opening van zaken. Wat heeft dit gemaal nou precies met de droogmaking van 1852 te maken?

• Opening Kunstfort bij Vijfhuizen en activiteiten Fort van Hoofddorp

Het fortenseizoen 2022 wordt geopend! Het Kunstfort en Fort van Hoofddorp hebben nieuwe exposities respectievelijk activiteiten, waaronder de activiteit voor kinderen ’Speel het Levend Fort Kwartet’ en een excursie naar de caponnière van Fort Hoofddorp. Het Erfgoed journaal Haarlemmermeer heeft het laatste nieuws!

• De Klaverman ontmoet erfgoedvrijwilliger Elly Brouwer van het Kunstfort

Elly Brouwer is vrijwillig publieksmedewerker bij het Kunstfort en geniet ervan om bezoekers daar wegwijs te maken. De Klaverman beloont haar met het ‘Doosje Geluk’ en zet Elly in het zonnetje. Want: zonder vrijwilligers heeft erfgoed geen toekomst. Tegelijk een oproep om óók erfgoed vrijwilliger te worden.

• Uittip: het Historisch Museum in Hoofddorp 

Het Historisch Museum in Hoofddorp laat Haarlemmermeer van toen zien. Waar deed jouw over-over-grootmoeder boodschappen? Waar is Venneperdorp en waar is Kruisdorp gebleven? En hoe ging het er destijds aan toe op school? Kijk mee en ontdek het allemaal.

• Uittip: expositie De Vergeten Oorlog in CRASH ’40-’45 in Aalsmeerderbrug

De oorlogen in voormalig Nederlands-Indië worden ook wel de ‘vergeten oorlog’ genoemd. CRASH ‘40-‘45 heeft daarover een interessante tijdelijke expositie, waarbij je kennis maakt met de strijd tegen Japan, maar ook met de onafhankelijkheidsoorlog van Indonesië. Een Uittip met prachtige historische beelden van Polygoonjournaals van destijds, maar ook met beelden uit Japanse propagandafilms. Kom langs bij CRASH en zie een voor velen lang verborgen geschiedenis…