Wat zit er in een pannenkoek en hoe maak je patat van een aardappel? We nemen je mee in het verhaal van de Plesmanhoek waar historische gewassen worden verbouwd!

De Restauratiegroep Meer-Historie (onderdeel van Haarlemmermeermuseum De Cruquius) en de boeren van de Plesmanhoek organiseren samen met het recreatieschap Spaarnwoude het Oogstfest Plesmanhoek. 

Een festival waar het verhaal van de Plesmanhoek tot leven komt!

Tractoren en klassieke werktuigen

Wist je dat er historische gewassen worden verbouwd in de Plesmanhoek? Op deze dag kun je met eigen ogen en handen meehelpen de aardappels en het graan te oogsten. Dit wordt gedaan door met bijzondere klassieke machines en de boeren maken er een waar spektakel van! 

Van grond tot mond

Weet je welke patat het allerlekkerst is? Ja, natuurlijk dat is van de Haarlemmermeerse aardappel die je zojuist zelf geoogst hebt. Op deze dag vind je een streekmarkt met diverse kraampjes met uiteenlopende lokale producten. De patatkraam maakt patat van de geoogste aardappels en de pannenkoekenkraam komt met heerlijke pannenkoeken met het net geoogste graan, verser kan het niet. 

Oogstfamiliefeest met kinderactiviteiten

Deze dag is er van alles te beleven, een traptractorparcours, een springkussen, boerenspelletjes en nog veel meer.
Jij komt toch ook?