Haarlemmermeermuseum De Cruquius organiseert tijdens de aanstaande Grazende Zwaan van de Karavaan een bijzondere tentoonstelling: ‘Reünie van kruissteekjes’. In 2002 was in het Historisch Museum ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de gemeente Haarlemmermeer de tentoonstelling van geborduurde boerderijen. Vele Haarlemmermeerders hebben toen meegedaan aan dit project en een boerderij uit de polder nageborduurd. Tijdens de Karavaan willen we deze geborduurde kunstwerken voor een weekend weer bij elkaar brengen, als een reünie, en tentoonstellen op landgoed Klein Vennep. Heeft u nog een geborduurde boerderij van toen in huis of weet u iemand die er een heeft? Laat het ons weten via aanmelden@shmdc.nl.

Zie hier alvast enkele voorbeelden op onze beeldbank:

Thema borduren
Grazende Zwaan is een avontuurlijk festival in de Haarlemmermeer voor jong en oud van 10 tot en met 12 september 2021. Een vrolijk en bijzonder programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Met een boerenconcert, straattheater, familieprogramma en landgoedtheater. Dit jaar is er speciale aandacht voor borduren in de tentoonstelling “Reünie van kruissteekjes’ en tijdens een workshop eigentijds borduren “Kruissteken in de stal” op de borduurmachine van Crossover Collective. Voor borduurgaren, stof en naalden wordt gezorgd. Kijk voor het hele programma op Karavaan - Buitengewoon theater op locatie.