De najaarseditie van de landelijke campagne ‘Week van Ons Water’ vindt plaats van zaterdag 15 t/m zondag 30 oktober. Tijdens deze periode worden er door heel Nederland allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd zoals het NK Tegelwippen. Natuurlijk doen Cruquius Museum en NMCX Centrum voor Duurzaamheid daaraan mee! Eke dag geven zij gratis workshops over water voor iedereen van 6 jaar en ouder in Gemaal De Cruquius. Kijk in de agenda en kom langs.

Op woensdag 19 en 26 oktober staat tussen 13 en 17 uur de ‘Wateroverlasttafel’ opgesteld in het gemaal. Daar zie en ervaar je waarom het belangrijk is om zo weinig mogelijk tegels in je tuin te hebben en zoveel mogelijk groen. Deze workshop van NMCX Centrum voor Duurzaamheid is doorlopend te bezoeken, neem je familie mee en ga aan de slag. Wil je weten hoe je kan helpen om tegels uit je tuin te verwijderen? Je kan tot 30 oktober meedoen aan het NK Tegelwippen, zie www.haarlemmermeerwaterproof.nl.

Op weekdagen tussen 17 en 28 oktober kan je om 11.30, 13.00 of om 14.30 uur meedoen met de workshop aan de ‘3D waterkaart’. Klimaatverandering zorgt ervoor dat onze zeespiegel stijgt. Hoe houden wij droge voeten, voor nu en in de toekomst? Welke oplossing bedenk jij voor watermanagement in jouw straat, wijk, stad, of land. De workshop duurt 30 minuten.