Haarlemmermeerders delen in het Historisch Museum persoonlijke geschiedenissen van de polder onder leiding van Sybil van Dam. Deze serie staat in het teken van W.O.2 ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. Er wordt samengewerkt met het CRASH museum dat bijzondere verhalen en foto’s uit hun collectie in zal brengen. Uiteindelijk zullen deze foto’s en verhalen, en die van deelnemers van de Verhalentafel, te zien zijn in een tentoonstelling in Historisch Museum en gebundeld worden in een publicatie.

De ‘Verhalentafel’ in de hal van Historisch Museum in Hoofddorp, dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur, is gratis bij te wonen (koffie kost €1,-). Iedereen is welkom aan te schuiven en ervaringen en foto’s te delen.

Tweede Wereldoorlog

24 september: Bezetting van Haarlemmermeer
1 oktober        : Getuigenissen van crashes
8 oktober        : Verzet in Haarlemmermeer
15 oktober      : Onderduikers
22 oktober      : Bevrijding van Haarlemmermeer
29 oktober      : Wederopbouw

Nederlands Indië

5 november    : Hoe was de oorlog in Nederlands Indië?
12 november  : Hoe waren de oorlogservaringen in Nederlands Indië?
19 november  : Bersiap-periode in Nederlands Indië, de vrijheidsstrijd van de Indonesiërs
26 november   : Politionele acties
3 december     : Repatriëring naar Nederland en hoe was de ontvangst?
10 december   : Bezoek Crash Museum
1 januari           : Wederopbouw
21 januari, 4 februari, 11 februari, 18 februari inhoud nog te bepalen.