Toen Liesbeth Schuilenburg door een kennis gevraagd werd om babydekentjes te breien voor Albanië leek dat haar een zinvolle tijdspassering na haar pensionering. Door de enthousiaste reacties uit haar omgeving raakte ze gedreven om er iets bijzonders van te maken. Een oproep op Radio Noord-Holland leverde een schat aan gebruikte en ongebruikte materialen die haar creativiteit prikkelde. De dekentjes werden ware textiele individuele kunstwerken, geleid door het materiaal. Via de familie Rijsdijk komen de dekens terecht bij een organisatie die ze vervoert naar en distribueert in Albanië.

Tot aan vandaag, al ruim 4 jaar lang, werkt Liesbeth met het gekregen materiaal. Om de warme en kunstige dekens in de toekomst te kunnen blijven maken is zij op zoek naar nieuw materiaal. Kom kijken naar de kleurige warme wereld in het Historisch Museum en draag uw ‘draadje’ bij aan de goede zaak van Liesbeth Schuilenburg. Doneer uw gebruikte en ongebruikte wol in de daarvoor aangeboden bak in het Historisch Museum.

COM-PASSIE is te bekijken tot 28 mei van dinsdag t/m zondag van 13 tot 17 uur. U vindt Historisch Museum aan de Bosweg 17, in Hoofddorp, naast het Claus Event Center. Kijk voor de agenda, toegangsprijs en routebeschrijving op www.haarlemmermeermuseum.nl.