Techniekles

Samen met Mad Science en Pier K ontwikkelde Cruquius Museum een techniekles over de beweging van de stoommachines. Voorafgaand aan het bezoek leren de leerlingen op school het liedje ‘Het geheim van de waterwolf’. In het liedje zijn verschillende geluiden van de machines verwerkt. De leerlingen leren de bijbehorende bewegingen.
Bij het bezoek aan Cruquius Museum wordt het liedje gezongen, samen met het echte geluid van de machines! Dan volgt een workshop van Mad Science waarin de leerlingen zelf de werking van onderdelen van machines leren, zoals de hefboom, het tandwiel en een schroef.

Dit programma is uit te breiden met een muziekles vooraf en/of een beeldende les achteraf, verzorgd door Pier K op school. Voor meer informatie of het boeken van dit programma kan je contact opnemen met Janneke Oldenbeuving via joldenbeuving@shmdc.nl.

• Doelgroep: groep 3 en 4
  • Aantal: maximaal 30 leerlingen, 1 schoolklas
  • Lesmateriaal: Ja
  • Kosten: €3,- per leerling (begeleiders gratis) en €155,- per groep (klas)
  • Duur: 90 minuten (in Cruquius Museum)

Aanmeldformulier schoolbezoek

Met hoeveel klassen willen jullie komen?
Met hoeveel leerlingen willen jullie langskomen?
Meerdere antwoorden mogelijk
Waar wil je meer over weten?