Mad Science

De gekke professoren van Mad Science komen vaak langs in het museum. Kinderen kunnen in de vakantie mee doen aan de Mad Science Vakantiedagen. De professoren in witte laboratoriumjassen geven op speciale dagen ook shows in onze Waterschapszaal.

Hou de activiteitenagenda in de gaten om te zien wanneer Mad Science aanwezig is in het museum. 

Een Mad Science vakantiedag

Actie Reactie: Leer over moleculen, atomen en spectaculaire chemisch reacties! Een reactie die van temperatuur of kleur verandert is supercool maar je eigen slijm- en puttybrouwsels mee naar huis nemen zijn het einde!
Shocking Science: Klaar voor een schokkende ervaring? Statische elektriciteit, stroomkringen, plasmabollen en andere experimenten waar we moedige durfals voor nodig hebben. Al je elektriciteitskennis kun je gebruiken bij het maken van je eigen lichtzwaard voor thuis!
Ecologie & Biologie: Je leert over insecten en duikt de buitenwereld in, op zoek naar deze kleine kriebelbeesten. Vecht tegen vervuiling; niet alleen om dieren te helpen, maar ook onze zeeën en oceanen.
Onzichtbare Krachten: Welke krachten houden jou hier op de aardbol en welke krachten gebruiken we om op de aardbol te kunnen bewegen? Dat, en nog veel meer tijdens deze doldwaze dag!
Dit programma duurt ongeveer 6 uur. Voor, tijdens en na het programma hebben de kinderen nog tijd om zelf te spelen of te werken aan een eigen experiment.