Theaterles

De vaste presentatie in Historisch Museum leent zich bijzonder goed voor het spelen van toneel. Voor scholen is een dramales rondom onderduikers zoals Anne Frank ontwikkeld. De leerlingen spelen scènes uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Haarlemmermeer was voor Anne Frank niet vreemd, ze bezocht Badhoevedorp voordat ze met de familie onderdook. 

Het verhaal

Met de groepen spelen we scenes uit het achterhuis, over hoe het is om 25 maanden opgesloten te zitten met de vrees betrapt te worden. De verrader kan achter elke deur staan. Men leefde de hele dag in angst, tot het moment dat de Westertoren zes uren sloeg (18:00 uur), dan was men veilig tot 8:00 uur in de morgen. 
We vergroten elementen uit het verhaal van Anne Frank, en wat zich afspeelde in Nederland tijdens de bezetting, uit. Op kousenvoeten lopen, geen toilet gebruiken tijdens kantoortijden, eten was alleen te verkrijgen met  etensbonnen. Wie kan je nog wel vertrouwen, waarom een Jodenster, de vervolging van Joden, zigeuners en homoseksuelen. 
  
Indrukwekkend verhaal dat veel gespreksstof kan opleveren. 

  • Doelgroep: groep 6, 7 en 8  
  • Kosten: € 7,- per leerling 
  • Duur: 75 minuten  
  • Aantal: maximaal 30 leerlingen, 1 schoolklas 

Aanmeldformulier schoolbezoek

Met hoeveel klassen willen jullie komen?
Met hoeveel leerlingen willen jullie langskomen?
Waar wil je meer over weten?

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de privacy policy en terms of service van Google zijn geldig.