Project Schakels

Met dit programma worden ogenschijnlijk los van elkaar staande locaties, collecties, onderzoek, educatie, activiteiten en vrijwilligerswerk een samenhangend verhaal  Het binnenmuseum van Cruquius Museum en Historisch Museum wordt hiermee uitgebreid naar het buitenmuseum, de polder van Haarlemmermeer.

Markeringen in het polderlandschap 

Kijk eens op de pagina Plaatsen van Betekenis waar zichtbare en onzichtbare locaties en verhalen uit de eindeloze geschiedenis van Haarlemmermeer verhalen samenkomen. Ruim 70 plaatsen zijn in het afgelopen jaar ingestuurd door bewoners van Haarlemmermeer. Vijftien plekken kregen een markering in het landschap ontworpen door ontwerper Rene Knip.

De tentoonstelling Schakels, nu te zien in Historisch Museum, fungeert als "expeditiecentrum" voor de erfgoedroutes door de polder. U kunt daar gratis een fietsroutekaart ophalen die u begeleidt door de geschiedenis van de polder. 

Oproep plaatsen van betekenis

De vijftien markeringen kunnen uitgebreid worden in de toekomst. Stuur uw plek en bijbehorend verhaal in naar schakelsaandeketting@shmdc.nl

Fondsen die bijdragen