Huwelijksfoto Haarlemmermeer

Op zoek naar huwelijksgeluk

Hangt uw trouwjurk of trouwpak in de kast te verstoffen? De tentoonstelling ‘Huwelijksgeluk’ die oktober aanstaande opent in Historisch Museum in Hoofddorp toont verloving en trouwen in de polder tussen 1850 en nu. Van trouwen in de pionierstijd, via de trouwtrend in 1920 en een trouwstoet per paard en wagen tot een hedendaagse trouwerij in Cruquius Museum. Historisch Museum haakt met deze tentoonstelling aan bij het thema ‘Geluk’, van de nationale Maand van de Geschiedenis. Laat oude tijden herleven door uw eigen huwelijksgeluk in de tentoonstelling te presenteren.

Waterkoets op het Spaarne

Waterkoets en Waterbaas

Stap op vrijdag 4 of  11 augustus op de Waterkoets in het Spaarne in Haarlem, voor een vaartocht naar Cruquius Museum. Onderweg vertelt een Gildegids u het bijzondere verhaal over het water, waterbeheer in verleden, heden en toekomst in de regio Haarlem. Aan boord kunt u  genieten van een lunch. In Cruquius Museum bezoekt u de tentoonstelling over de Waterbazen en krijgt u een demonstratie van de grootste Cornish stoommachine ter wereld. Reserveringen voor het Waterkoetsarrangement kan via www.dewaterkoets.nl.