Haarlemmermeermuseum De Cruquius is een echt familiemuseum. Zowel in Cruquius Museum als in Historisch Museum is er veel te zien en te doen voor jong en oud zoals speurtochten, Kindergidsen, workshops, het Polderpracticum en het Stoompracticum. Kom langs voor een ontdekkingstocht.

Kindergids in het museum
Algemeen

Kindergidsen

Voor alle kinderen tussen de 6 en 10 jaar hebben wij speciale kinderrondleidingen die worden gegeven door onze kindergidsen. De kindergidsen zijn zelf tussen de 10 en 18 jaar en leiden je rond in Historisch Museum of in Cruquius Museum. Het is alleen voor kinderen!

Cruquius Museum

Hou je van onderzoek, ontdekken en knutselen? Dan is Cruquius Museum jouw museum. Natuurlijk ligt er altijd een speurtocht klaar, maar je kan ook regelmatig meedoen aan het Stoompracticum of het Polderpracticum aan de watertafel. Laat je meevoeren in het verhaal van Nicolaus Cruquius of reserveer een plekje bij een workshop van Mad Science. 

Historisch Museum

Hoe zagen de polder en de huizen er vroeger uit, deden ze alles met de hand of waren er al machines? Op dat soort vragen kan je een antwoord vinden bij Historisch Museum in Hoofddorp. Verkleed je als Dik Trom, kies een speurtocht uit die je leuk lijkt, laat je reisverhaal achter in de tentoonstelling; De Eeuw van mijn Schiphol, of laat je alles vertellen door een Kindergids. Kom langs met je familie.