Machine beperkt te bezichtigen ivm renovatie

De stoommachine van het Cruquius Museum is van 4 november tot 6 december 2019 niet, of beperkt, te bezichtigen in verband met de renovatie van de machinekamer.
Hendrik de Keyzer, eigenaar van het pand, voert dit werk uit en pakt de machine hermetisch in om beschadiging door stof te voorkomen. De machinekamer is een aantal weken afgesloten voor publiek. Cruquius Museum is in deze periode enkel op woensdag, zaterdag en zondag open en biedt speciale activiteiten aan die een bezoek toch bijzonder maken.

Verhalentafel

Historisch Museum

Verhalen over oorlog en bevrijding

Haarlemmermeerders delen in het Historisch Museum persoonlijke geschiedenissen van de polder onder leiding van Sybil van Dam. Deze serie staat in het teken van W.O.2 ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. Er wordt samengewerkt met het CRASH museum dat bijzondere verhalen en foto’s uit hun collectie in zal brengen. Uiteindelijk zullen deze foto’s en verhalen, en die van deelnemers van de Verhalentafel, te zien zijn in een tentoonstelling in Historisch Museum en gebundeld worden in een publicatie.