Cruquius Museum

Grote restauratie Gemaal De Cruquius  

Gemaal De Cruquius ziet er robuust uit en lijkt tegen de eeuwigheid bestand. Maar dat gaat niet vanzelf. Op 5 juni start een grote restauratie van het rijksmonument. De houten steunbalken onder de vloer waar het polderwater ooit op werd uitgestort, zijn deels verrot en worden hersteld. Ook worden de acht pompcilinders van de balansarmen geconserveerd. Vereniging Hendrick de Keyser, eigenaar van het gemaal, verzamelde de benodigde fondsen waarmee de grote onder-water-restauratie kan worden uitgevoerd. Zo draagt de provincie Noord-Holland bijna een half miljoen euro bij.

Cruquius Museum

Tijdelijk weinig parkeergelegenheid

Op 8 en 9 maart worden in de tuin van Gemaal De Cruquius en achter het Theehuis Cruquius werkzaamheden uitgevoerd waardoor een groot deel van de parkeerplaats niet beschikbaar is. 
Onze excuses voor dit ongemak. Wilt u die dag komen dan adviseren wij u gebruik te maken van het OV: bus 340 tussen Hoofddorp en Haarlem stopt naast het gemaal. Of het aantal auto's van uw gezelschap zo veel mogelijk te beperken. Een uitwijkmogelijkheid voor de auto is onder andere Cruquius Boulevard.