Oorlogsverhalen

Op 5 mei zou het boek ‘Nooit meer – Tweede Wereldoorlog en de vergeten oorlog Nederlands-Indië’ samengesteld door Sybil van Dam, feestelijk overhandigd worden aan de burgemeester. De feestelijke overhandiging aan de burgemeester op 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival in Nieuw-Vennep ging helaas niet door. Wegens de Corona-maatregelen kwam dit festival te vervallen.

Cruquius Museum

Transformatie Cruquius Museum

Tijdens de sluiting van onze musea zitten we niet stil. De herinrichting van het Cruquius gemaal is bijna gereed. De nieuwe presentatie, ontworpen door Opera Amsterdam, toont het enorme droogmakingsproject, verklaart stoomtechniek en beschrijft de mens achter de machine.  Vanaf 1 juli is het publiek weer welkom, zij het in beperkte aantallen per tijdsslot. We werken aan een aangepast online kaartverkoopsysteem en aan maatregelen die uw bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk laten verlopen. Vanaf 1 juni start de online kaartverkoop.