Mirjam Noach voor Verhalenpaal VERZET

Verhalenpaal VERZET

Ter ere van Nationale dodenherdenking krijgt Verhalenpaal VERZET een eigen gedicht van Polderdichter Mirjam Noach. Haarlemmermeermuseum De Cruquius vroeg Noach gedichten te schrijven voor vier Verhalenpalen van het Buitenmuseum. In december 2018 kreeg de Verhalenpaal 07- SPADE bij de Ringvaart, monument van dat jaar, het 1e gedicht. Na een oproep in de krant nomineerde het publiek Verhalenpaal 06 – VERZET voor het 2e gedicht. De paal markeert de heldhaftige inzet van de Familie Boogaard, die in WOII met gevaar voor eigen leven vele onderduikers opving.

Elise van Melis met een van haar topstukken uit de collectie

Kies uw topstuk uit collectie Historisch Museum voor herinrichting

Begin 2021 staat er een prachtig paviljoen naast Gemaal De Cruquius waarin de bijzondere geschiedenis van Haarlemmermeer verteld wordt. Bij de verhuizing van de collectie van Historisch Museum wordt deze bekeken en gewogen. Dat gebeurt door een team van collectiebeheerders en historici onder leiding van directeur Elise van Melis. Maar, uniek in de museumwereld: ook het publiek speelt een belangrijke rol.