overdracht schilderij door Koen en Barend Klaassen

Schenking schilderij, prachtig begin van 2019

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Haarlemmermeermuseum De Cruquius kreeg het museum een authentiek Haarlemmermeers schilderij aangeboden. In aanwezigheid van 120 vrijwilligers gaven de broers Koen en Barend Klaassen het schilderij van hun grootvader aan directeur Elise van Melis en een lid van de Raad van Toezicht. Het schilderij van grootvader Barend Klaassen (1884 -1959) verbeeld hoe het centrum van Hoofddorp er omstreeks 1900 uitzag met drie bruggen waar nu de rotonde met de fontein is.

Point of view fotoproject

Point of View

Vluchtelingen en buurtbewoners bekijken de wereld door elkaars ogen door samen foto's te maken. Point of View gaat binnenkort van start en zoekt nog enkele enthousiaste deelnemers! Aanmelden kan tot 14 september.