Cruquius Museum

Virtuele watertour Haarlemmermeer

Polder en Gemaal De Cruquius in 3D. Beleef het verhaal van de droogmaking van Haarlemmermeer aan de hand van de beroemde meteoroloog en landmeter Nicolaus Samuelis Cruquius en zijn huishoudster Johanna.

Op zoek naar boerderij in kruissteek

Haarlemmermeermuseum De Cruquius organiseert tijdens de aanstaande Grazende Zwaan van de Karavaan een bijzondere tentoonstelling: ‘Reünie van kruissteekjes’. In 2002 was in het Historisch Museum ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de gemeente Haarlemmermeer de tentoonstelling van geborduurde boerderijen. Vele Haarlemmermeerders hebben toen meegedaan aan dit project en een boerderij uit de polder nageborduurd. Tijdens de Karavaan willen we deze geborduurde kunstwerken voor een weekend weer bij elkaar brengen, als een reünie, en tentoonstellen op landgoed Klein Vennep.