Erfgoedjournaal editie 3

Klik hier voor aflevering 3. Met.....

Benjamin bezoekt het stoomlab voor kids in het Cruquius Museum
Hoe werkt een stoommachine? Wat heb je allemaal nodig om hem te laten draaien? En wat kan je eigenlijk met zo’n machine doen? Daarover verzorgt het Cruquius stoompractica - en wij waren erbij!

Historisch Museum

Schenking bijzonder schilderij

Haarlemmermeermuseum De Cruquius heeft een nieuw topstuk in haar collectie. Het is een portret van Willem Boogaard, een van de zonen van de Boogaardfamilie die in WO2 vele onderduikers hielpen op hun boerderij. Het is een prachtig en veelzeggend portret van Willem, een onverzettelijke man. Joseph Bronkhorst schilderde Willem toen hij samen met zijn vrouw Judith Bronkhorst-Trompetter en hun dochter Helene ondergedoken was bij de Boogaards. Joseph en zijn vrouw zijn bij een overval op de boerderij opgepakt en in Auschwitz vermoord.