Kom langs voor een hernieuwde kennismaking met het erfgoed van Haarlemmermeer. 

Meer-Historie

50 jaar

Om de 50ste jaargang van Magazine Meer-Historie te vieren opent op 1 september een tentoonstelling in het Historisch Museum Haarlemmermeer over de geschiedenis van het blad, de makers, zoals de redactie en de huidige Drukkerij Groen, en over de ontwikkeling van de polder.

De voormalige stichting Meer-Historie nam het initiatief om een museum te realiseren. Dat kwam er op 22 mei 1992 in de Mentzhoeve in Hoofddorp. Dus ook dit museum jubileert. In de recente geschiedenis ging Meer-Historie op in Haarlemmermeermuseum De Cruquius dat het complete verhaal over de polder vertelt.

 

Cruquius Museum

Schipholbeest

Anne-Greet van List presenteert haar werk in de Waterschapszaal. Ze is verwonderd en gefascineerd door de polder, het landschap met de karakteristieke boerderijen, dat langzaam wordt opgeslokt door het Schipholbeest. 

Historische kaart Haarlemmermeer
Cruquius Museum

Audiotour

Ook buiten openingstijden kun je een virtueel bezoek brengen aan het gemaal. In de audiotour leidt Leo Richardson je rond door het museum. 

Historisch Museum

170 jaar

Haarlemmermeer is een bijzondere polder en bestaat op 12 juli 2022 170 jaar. Dat vieren wij met een online tentoonstelling, de geschiedenis in vogelvlucht.