Naast de vaste collectie in Historisch Museum en Cruquius Museum zijn er altijd tijdelijke tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen belichten een specifiek onderdeel van de droogmakerij en het leven in de polder. Er is dus altijd wat nieuws te zien. Een bezoek waard.

Expo point of view - beeld Samira

Algemeen

Expositie Point of View

Foto expositie Point of View - Zie jij wat ik zie? geeft inzicht in kijk op de wereld van vluchtelingen en niet-vluchtelingen uit Haarlemmermeer. 

De afgelopen maanden hebben vluchtelingen en niet-vluchtelingen uit  Haarlemmermeer onder leiding van Karijn Kakebeeke en Martha van der Meer de wereld via 'de bril' (in dit geval de lens!) van de ander kunnen bekijken. Er zijn prachtige foto's gemaakt en verhalen verteld. Vanaf 1 maart kunt u de foto's en verhalen zien in het Historisch Museum in Hoofddorp. 

haarlemmermeerspoorlijn
Historisch Museum

Schakels tentoonstelling

Kom naar de de tentoonstelling ‘Schakels, een reis langs betekenisvolle plekken van Haarlemmermeer‘ in Historisch Museum. Maak kennis met de verhalen bij de palen. Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 13 tot 17 uur. Let op: route is gewijzigd en parkeren kan naast Claus Event Center. 

Rotterdam; beeld van Rob Slooten

Cruquius Museum

Tentoonstelling Heavy Metal

  • Tentoonstelling

Robuuste industriële objecten vastgelegd met een zelfgemaakte pinhole camera. Deze unieke fototechniek creëert beelden met een concentratie van helder licht in het centrum en donkere partijen aan de randen, een geheimzinnig clair-obscur.