Naast de vaste collectie in Historisch Museum en Cruquius Museum zijn er altijd tijdelijke tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen belichten een specifiek onderdeel van de droogmakerij en het leven in de polder. Er is dus altijd wat nieuws te zien. Een bezoek waard.

krant over opstand
Historisch Museum

Opstand in Haarlemmermeer

Straks te zien: Opstand tegen gezag is van alle tijden. Van Polderjongens-revolte, via Geuzenslag tot het Bulderbos. In woord en beeld sluit de tentoonstelling 'Opstand in Haarlemmermeer' in het Historisch Museum aan bij het thema 'Opstand" van de maand van de geschiedenis. Van 6 oktober 2018 tot 4 februari 2019. 

haarlemmermeerspoorlijn
Historisch Museum

Schakels tentoonstelling

Kom naar de de tentoonstelling ‘Schakels, een reis langs betekenisvolle plekken van Haarlemmermeer‘ in Historisch Museum. Maak kennis met de verhalen bij de palen. Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 13 tot 17 uur. Let op: route is gewijzigd en parkeren kan naast Claus Event Center. 

Rotterdam; beeld van Rob Slooten

Cruquius Museum

Tentoonstelling Heavy Metal

  • Tentoonstelling

Robuuste industriële objecten vastgelegd met een zelfgemaakte pinhole camera. Deze unieke fototechniek creëert beelden met een concentratie van helder licht in het centrum en donkere partijen aan de randen, een geheimzinnig clair-obscur.