Cruquius Museum is helemaal vernieuwd. Bekijk de nieuwe presentatie met oude stoommodellen en moderne audiovisuele middelen. Naast de vaste collectie zijn er in Historisch Museum tijdelijke tentoonstellingen die een specifiek onderdeel van de droogmakerij en het leven in de polder belichten. Er is dus altijd wat nieuws te zien.

Cruquius museum

Cruquius Museum

Bezoek het vernieuwde Cruquius Museum

De museumpresentatie van het Cruquius Museum is geheel vernieuwd. OPERA Amsterdam, ontwerper van onder meer Museum Volkenkunde en Rijksmuseum Boerhave, ontwierp een stoere en interactieve presentatie die het rijksmonument laat stralen. Cruquius Museum vertelt hiermee op een eigentijdse en toegankelijke manier het verhaal van de strijd tegen het water met behulp van stoomtechniek. 

haarlemmermeerspoorlijn
Historisch Museum

Schakels tentoonstelling

Kom naar de de tentoonstelling ‘Schakels, een reis langs betekenisvolle plekken van Haarlemmermeer‘ in Historisch Museum. Maak kennis met de verhalen bij de palen. Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 13 tot 17 uur. Let op: route is gewijzigd en parkeren kan naast Claus Event Center. 

Bevrijdingsfeest van Vredesgroep
Historisch Museum

Vier het feest van vrijheid

In deze tentoonstelling, 11 aug t/m 1 nov, ziet u hoe dorpen in Haarlemmermeer feest vierden na de bevrijding van Nederland, 75 jaar geleden.