Cruquius Museum is helemaal vernieuwd. Bekijk de nieuwe presentatie met oude stoommodellen en moderne audiovisuele middelen. Naast de vaste collectie zijn er in Historisch Museum tijdelijke tentoonstellingen die een specifiek onderdeel van de droogmakerij en het leven in de polder belichten. Er is dus altijd wat nieuws te zien.

Westeinde kaart
Algemeen

Haarlemmermeer in kaart

Wij zijn dol op kaarten en hebben er dan ook velen van in allerlei soorten en maten in onze (online) collectie. Een deel daarvan laten we jullie graag zien in deze online tentoonstelling ‘Haarlemmermeer in kaart gebracht’.  Klik op de kaarten van Melchior Bolstra, Klaas Vis en Jan Kros voor de prachtige details. 

Veel kijkplezier! En we zien jullie binnenkort weer in het museum. 

Cruquius museum

Cruquius Museum

Bezoek het vernieuwde Cruquius Museum

De museumpresentatie van het Cruquius Museum is geheel vernieuwd. OPERA Amsterdam, ontwerper van onder meer Museum Volkenkunde en Rijksmuseum Boerhave, ontwierp een stoere en interactieve presentatie die het rijksmonument laat stralen. Cruquius Museum vertelt hiermee op een eigentijdse en toegankelijke manier het verhaal van de strijd tegen het water met behulp van stoomtechniek. 

haarlemmermeerspoorlijn
Historisch Museum

Schakels tentoonstelling

Kom naar de de tentoonstelling ‘Schakels, een reis langs betekenisvolle plekken van Haarlemmermeer‘ in Historisch Museum. Maak kennis met de verhalen bij de palen. Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 13 tot 17 uur. Let op: route is gewijzigd en parkeren kan naast Claus Event Center.