Ook als Cruquius Museum en Historisch Museum gesloten zijn is er van alles te bekijken en te beleven. Een nieuwe audiotour door het gemaal te beluisteren op de bank thuis, een online tentoonstelling over historische kaarten en een online fototentoonstelling Vakmanschap = Meesterschap. En natuurlijk kunt u altijd fietsen langs de 20 Verhalenpalen in de polder. 

Cruquius Museum

Audiotour

Ook nu het museum dicht is kun je een virtueel bezoek brengen aan het gemaal.  In de nieuwe audiotour leidt Leo Richardson je rond.  Neem een kijkje in het vernieuwde museum. 

Tentoonstelling in Historisch Museum
Historisch Museum

Vakmanschap=Meesterschap

Haarlemmermeermuseum De Cruquius is de gelukkige eigenaar van een collectie grote landbouwwerktuigen, huisraad, textiel, oude foto’s en boeken uit deze bijzondere polder. De landbouwwerktuigen staan in ons depot ‘de Polderschuur’. Fotograaf Kees van der Veer portretteerde de restauratiegroep die deze mooie objecten restaureert, onderhoudt en laat rollen in demonstraties op het land. De tentoonstelling Vakmanschap = Meesterschap is na heropening van het Historisch Museum op 2 maart weer te zien. Hier krijgt u alvast een online voorproefje. 

Westeinde kaart
Algemeen

Haarlemmermeer in kaart

Wij zijn dol op kaarten en hebben er dan ook velen van in allerlei soorten en maten in onze (online) collectie. Een deel daarvan laten we jullie graag zien in deze online tentoonstelling ‘Haarlemmermeer in kaart’.  Klik op de kaarten van Melchior Bolstra, Klaas Vis en Jan Kros voor de prachtige details. 

Veel kijkplezier! En we zien jullie binnenkort weer in het museum. 

Zeeslag in de Polder - foto Kees van der Veer
Algemeen

Schakels aan de ketting

Het Buitenmuseum Haarlemmermeer wordt gevormd door twintig Verhalenpalen. De palen met lettersculpturen markeren bijzonder erfgoed in Haarlemmermeer. Haarlemmermeermuseum De Cruquius gidst u graag door dit museum.