Algemeen

Kan ik altijd een demonstratie van de grote machine krijgen?

De medewerkers geven graag een demonstratie van de machine. Het kan zijn dat er even gewacht moet worden met het aanzetten van de machine in verband met een geboekte groepsrondleidingen of zaalverhuur. Een enkele keer zorgt een storing in het systeem, bijvoorbeeld door blikseminslag, ervoor dat het niet mogelijk is de machine te laten bewegen. Deze storingen zijn over het algemeen in een dag verholpen.

Soms is er groot onderhoud aan de stortvloer, de "'slotgracht" van het gemaal waar het opgepompte water op gestort wordt. Het is een unieke kans om de droge stortvloer te bekijken. Dus kom vooral langs. De prachtige machine blijft altijd te bezichtigen maar kan tijdens dit onderhoud niet in beweging komen.

Zijn de twee museumlocaties makkelijk te bereiken?

Cruquius Museum ligt naast een bushalte en heeft veel parkeergelegenheid. Historisch Museum heeft ook ruime parkeergelegenheid, en ligt op 6 min lopen van de bushalte op de N201. Klik onder Praktische informatie voor meer informatie over route en bereik.

Kan ik met een groep het museum bezoeken?

Zeer zeker. Groepen groter dan 16 personen krijgen zelfs korting. Je kunt ook een speciale rondleiding of workshop boeken voor een groep, zie: rondleidingen en groepsbezoek.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuws over het museum ?

Misschien wil je je aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief? Aanmelden kan onderaan elke pagina van de website. Natuurlijk zijn is nieuws ook te volgen op Facebook en Twitter.

Krijgen we groepskorting als we met het hele gezin komen?

Groepskorting begint bij groepen van 16 of 20 personen, afhankelijk van de activiteit of museum locatie. Zie de pagina groepen, of vraag ernaar bij de medewerkers bij de balie.

Hoe lang zijn de toegangskaarten geldig?

Toegangskaarten zijn een dag geldig. Het Combiticket, waarmee je beide musea kan bezoeken, is een week geldig, gerekend vanaf de datum op de kassabon.

Parkeren

Zijn er speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Bij Cruquius Museum is de mindervalide parkeerplaats te vinden op de algemene parkeerplaats, vlak bij de ingang van het asfalt wandelpad dat naar de ingang leidt.
Bij Historisch Museum kunnen mindervaliden dicht bij de entree parkeren.

Kan ik parkeren op het terrein van het museum?

Beide musea hebben ruime gratis parkeergelegenheid.

Zakelijk

Is het mogelijk om een ruimte te huren voor een vergadering of feest?

Er zijn diverse mogelijkheden. Het complete overzicht is te vinden op de Zaalverhuurpagina onder Organisatie.

Pers

Hoe kom ik aan persinformatie?

Persberichten, persfoto's en overige informatie zijn te vinden op de Perspagina.

Medewerkers

Kan ik stage lopen of vrijwilligerswerk doen?

Er zijn regelmatig mogelijkheden om stage te lopen of om op vrijwillige basis in het museum aan de slag te gaan. Kijk voor meer informatie op de Vrijwilligerspagina.