Algemeen

Waar vind ik de openingstijden en prijzen van het museum ?

U vindt de openingstijden en de toegangsprijzen van Historisch Museum Haarlemmermeer en van Cruquius Museum onder Praktische informatie. Met de museumkaart kunt u gratis naar het museum.

Krijg ik een demonstratie van de grote machine?

Wij geven alle bezoekers een demonstratie van de machine. Het kan zijn dat u even moet wachten in verband met een rondleiding. Een enkele keer zorgt een storing in het systeem, bijvoorbeeld door blikseminslag, ervoor dat het niet mogelijk is de machine te laten bewegen. Deze storingen zijn over het algemeen snel verholpen.

Zijn de twee museumlocaties makkelijk te bereiken?

Cruquius Museum ligt naast een bushalte (Connexxion 340 lijn Haarlem - Hoofddorp) en heeft veel parkeergelegenheid. Tijdens de verbouwing van de naastgelegen Cruquiusbrug is het museum bereikbaar vanaf de N201. Historisch Museum heeft ook ruime parkeergelegenheid, en ligt op 6 min lopen van de bushalte op de N201. Klik onder Praktische informatie voor meer informatie over route en bereik.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuws over het museum ?

Door je aan te melden voor onze digitale nieuwsbrief, of te kijken op Facebook en Instagram.

Hoe lang zijn de toegangskaarten geldig?

E-tickets voor Cruquius Museum zijn 1 dag geldig. Mocht u het tijdslot niet halen, dan kunt u vroeger of later komen op de dag dat het E-ticket geldig is. U kunt na aankoop eenmalig de datum van het E-ticket veranderen via de Supportknop. Gekochte E-tickets worden niet teruggenomen. Ga naar de Ticketpagina. 

Parkeren

Zijn er speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Bij Cruquius Museum is er tijdens de bouw van het Cruquiuspaviljoen, tot oktober 2024, een mindervalide parkeerplaats voor mindervaliden direct rechts na afslag van de Ringdijk naar het parkeerterrein. Ook is er veel plaats op de algemene parkeerplaats. Het museum is goed bereikbaar met een rolstoel of rollator via de straat en stoep op dijkniveau. Volg het verharde pad via de stoep naar de nooduitgang van het gemaal. Bel met 23 52 857 04 en wij komen de deur voor u open doen.

Bij Historisch Museum Haarlemmermeer kunnen mindervaliden dicht bij de entree parkeren. 

Kan ik parkeren op het terrein van het museum?

Beide musea hebben ruime gratis parkeergelegenheid.

Zakelijk

Is het mogelijk om een ruimte te huren voor een vergadering of feest?

Er zijn diverse mogelijkheden voor zaalverhuur in Cruquius Museum, in Historisch Museum en in de Witte Boerderij in Hoofddorp. Het complete overzicht is te vinden op de Zaalverhuurpagina.

Medewerkers

Kan ik stage lopen of vrijwilligerswerk doen?

Er zijn regelmatig mogelijkheden om stage te lopen of om op vrijwillige basis in het museum aan de slag te gaan. Kijk voor meer informatie op de Vrijwilligerspagina.