donderdag 29 juli 2021 - 00:00

Stoompracticum

Wil jij weten over hoe een stoommachine werkt ? Doe dan mee aan een stoompracticum in Cruquius Museum. Daar kan je spelen met water, vuur en stoom. En leer je hoe de grote machine vroeger werkte.

Praktisch

Per middag zijn er vier practica van 30 minuten. Per tijdslot is er is plaats voor acht kinderen tussen de 5 en 12 jaar en vier volwassen begeleiders. De machinist legt de werking van de stoommodellen uit. Hij staat in het midden van de groep. De kinderen  zitten op bankjes aan de werktafel, en kunnen zelf aan de slag met hulp van hun ouder of verzorger. 
Wees op tijd voor het stoomlab, zie het gekochte tijdslot, maar hou afstand tot de deelnemers voor u in verband met corona en maximale aantal personen in deze ruimte.

Vier blokken van 30 minuten per stuk.

Sessie 1; 12.45 - 13.15 uur (rose kaartjes)
Sessie 2; 13.30 - 14.00 uur (gele kaartjes)
Sessie 3; 14.15 - 14.45 uur (rode kaartjes)
Sessie 4; 15.15 - 15.45 uur (groene kaartjes)

Hoe koop je de kaartjes voor het stoompracticum?

Koop hier een kaartje voor kind en brandstofblokje en voor de volwassen begeleider. De stoomlabkaartjes geven toegang tot het stoomlab en tot het museum. 

Is het gezelschap groter dan twee personen? Koop de benodigde extra toegangskaartjes tot het museum hier. Kies een tijdslot dat gelijk is, of een kwartier of half uur vroeger of later dan het tijdslot van het stoomlab. Lukt het niet met het kopen van extra toegangskaarten voor het museum, neem dan contact op via (023)528 57 04 of e-mail naar info@shmdc.nl.

Organisatie

Cruquius Museum

Soort activiteit

  • Kinderen
  • Workshop