Theatrale rondleiding

Wie de naamgever van het museum, Nicolaus Cruquius, in levende lijve wil ontmoeten, is welkom bij de theatrale rondleidingen van Living History op de zondagmiddagen.

Het verhaal

Het jaar is 1851. Vier historische personages proberen het nooit opgehelderde raadsel van de afgebroken balansarm op te lossen. Wat deed de machinist, wat was de rol van de vrouw van de opzichter en hoe komen Nicolaas Cruquius samen met zijn huishoudster Johanna weer tot leven? En..... waar komt de rode koningsmantel vandaan die iedereen wil hebben. Wie is er nu eigenlijk de grootste baas: koning Willem 1 of Nicolaus Cruquius ? Tijdens de theatrale rondwandeling door het museum worden alle vragen beantwoord en volgt een verrassende ontknoping.

Ook de grote machine wordt gedemonstreerd. Een leerzaam, spannend en humoristisch stuk met Cruquius Museum als decor. Zeer geschikt voor jong en oud en erg leuk om met de familie samen te doen. 

Tijd en prijs

Je kan voor een toeslag van 2,50 euro boven op de reguliere toegangsprijs mee lopen om 13.00 uur en om 14.30 uur. Koop hier alvast een e-ticket voor het museum. En koop de toeslag bij de kassa,.
De voorstelling duurt zo'n 45 minuten.
 

Groepsbezoek 

Voor groepsbezoek is deze theatrale rondleiding ook buiten de vaste tijden te boeken. De kosten hiervan zijn € 170,00 (exclusief entree). Meer weten of reserveren? Neem contact op met (023) 52 857 04 of via info@shmdc.nl.