Cruquius Museum

Wij volgen het museumprotocol en de richtlijnen van het RIVM. Zie de Maatregelen voor veilig bezoek hier onder. Wij stellen het op prijs als u een mondkapje draagt.

Van 1 maart t/m 30 oktober

Van dinsdag tot vrijdag 10:00 -17:00 uur.
Weekend 11:00 - 17:00 uur.

Van 1 november t/m 30 april

Van maandag tot vrijdag 13:00 -17:00 uur.
Weekend 11:00 - 17:00 uur.

Gesloten:

Koningsdag 27 april, 5, 24, 25, 26 en 31 december en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.

Entreeprijzen

Individuen

• Volwassenen: € 10,00
  • Kinderen t/m 4 jaar: gratis
  • Kinderen van 5 t/m 12: € 5,00
  • Jongeren van 13 t/m 17: € 7,00
  • CJP: € 6,00
  • Museumkaart / ICOM en begunstigers Meer-Historie: gratis
  • Rolstoelbegeleider gratis (dit geldt voor 1 begeleider, de persoon in de rolstoel dient wel entree te betalen)

E-tickets en tijdslots

Kies de starttijd van uw bezoek bij het kopen van uw kaartje.  Tijdens het bezoek wordt de machine gedemonstreerd.

Koop hier uw e-tickets

Bezoek met meer dan 10 personen of scholen

Neem hiervoor contact op met reserveren@shmdc.nl. Voor mogelijkheden en prijzen voor scholen kunt u contact opnemen met Janneke Oldenbeuving via 023-5285704 of joldenbeuving@shmdc.nl.

Rondleiding vanaf 1 september

Vanaf 1 september kunnen we rondleiding geven aan groepen van 10 personen met gebruik van het

het Axitour audiosysteem. Hierbij heeft elke bezoeker oortjes in om de rondleider, die in een microfoon spreekt, goed te kunnen verstaan. Zo kan iedereen de afstand van 1,5m in acht nemen.
Een rondleiding kost 30 euro, buiten de toegangskaarten.
Bij deze rondleiding heeft u oortjes nodig. U kunt ze zelf meenemen of aanschaffen voor 1 euro per set.

Voor meer informatie over rondleidingen en de groepen, en afwijkende hoeveelheden: reserveren@shmdc.nl.

Verkoop museumkaart

In Cruquius Museum is de museumkaart te koop waarnee u bij veel musea gratis naar binnen kunt. De museumkaart is een jaar geldig vanaf het eerste moment van gebruik of registratie. Meer weten? Bekijk www.museumkaart.nl. Als u de museumkaart online bestelt, registreert u zich onmiddellijk. Klik op de banner hier onder voor de online aankoop van de museumkaart.

Maatregelen veilig bezoek museum

Samen zorgen we ervoor dat uw museumbezoek veilig en aangenaam is.

Dat we vanwege het coronavirus anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden is bij iedereen bekend. Het museum waarborgt dit door het bezoekersaantal te beperken en de bezoekers over de dag te spreiden. In het museum is een vaste looproute met eenrichtingsverkeer gemaakt. Bovendien is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.

Online tickets kopen voor Cruquius Museum is verplicht. Elke vijftien minuten start een tijdslot voor een beperkt aantal bezoekers. Zo wordt het niet te druk, en is het mogelijk anderhalve meter afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Bij aankomst in het museum toont u het e-ticket op tablet, mobiel of print. Gekochte kaarten kunnen niet teruggenomen worden, datum of tijdslot kunnen niet gewijzigd worden.

In het Historisch Museum werken wij niet met tijdsloten aangezien de ervaring in maart 2020 ons leerde dat de bezoekersaantallen altijd ver onder het maximum blijven. U kunt altijd terecht. Uiteraard kunt u op de dag van uw bezoek (na 13.00 uur) bellen om bevestigd te krijgen dat uw bezoek rustig en veilig zal verlopen.

Kinderen bezoeken beide musea altijd onder begeleiding van een volwassene.

Met gezondheidsklachten - neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts en/of benauwdheid - is het niet toegestaan het museum te bezoeken. Bij binnenkomst kunt u de gezondheidsverklaring tekenen die vier weken bewaard wordt voor bron en contactonderzoek.

Desinfecteer regelmatig uw handen. Op verschillende plekken in het museum zijn desinfecterende middelen aanwezig.  Het museum wordt zo goed mogelijk voor u schoongehouden.