Voor de toekomst van de polder

Meer-Historie is van oorsprong een historische vereniging die zich sterk maakt om de geschiedenis van de polder veilig te stellen. Meer-Historie onderzoekt, verzamelt, onderhoudt, archiveert en vertelt. Een belangrijke basis waarop Haarlemmermeermuseum De Cruquius zich kan ontwikkelen. Bewoners en de gemeente van de Haarlemmermeerse polder weten Meer-Historie te vinden als er sprake is van vondsten, erfgoed uit overlijden of voor vragen.

Begunstigers

Meer-Historie kent zo'n 2.500 begunstigers. Het is prachtig om te zien dat het werk van Meer-Historie zo breed wordt gedragen! Zonder de begunstigers kan Meer-Historie geen onderzoek doen naar de historie van onze polder en kunnen onze klusjesmannen niet vol passie sleutelen aan historische landbouwwerktuigen en machines die Haarlemmermeer rijk is.

Onze begunstigers betalen € 22,50 of meer per jaar en ontvangen daarvoor o.a. het full-colour kwartaalmagazine Meer-Historie vol informatie over de geschiedenis en persoonlijke verhalen van Haarlemmermeer. Daarnaast worden begunstigers regelmatig uitgenodigd voor activiteiten zoals bieten rooien met historische machines, een demonstratiedag bij molen De Eersteling of een leuke lezing. 
Voor informatie over adverteren in het magazine  kun je contact opnemen met ons op nemen via meer-historie-magazine@shmdc.nl.

Magazine Meer-Historie

Begunstigers en vrijwilligers van Meer-Historie krijgen het Kwartaalmagazine 'Meer-Historie' thuis toegezonden. Het magazine is ook te koop bij de musea en diverse boekhandels.