Theatrale rondleiding

Living History Kennemerland is een theatergroep die op locatie voorstellingen geeft. Speciaal voor Cruquius Museum is een stuk geschreven voor jong en oud, dat leerzaam, spannend en humoristisch is. Met de opening van het nieuw ingerichte Cruquius Museum is het nieuwe verhaal nog niet bekend.

Het verhaal: Sabotage op De Cruquius

Het jaar is 1851. Vier historische personages proberen het nooit opgehelderde raadsel van de afgebroken balansarm, die op de deksel van de stoomcilinder viel, op te lossen. Wat deed de machinist, wat was de rol van de vrouw van de opzichter en hoe komen Nicolaas Cruquius samen met zijn huishoudster Johanna weer tot leven? Tijdens de theatrale rondwandeling door het museum worden alle vragen beantwoord en volgt een verrassende ontknoping.

Ook de grote machine wordt gedemonstreerd. Een leerzaam, spannend en humoristisch stuk met Cruquius Museum als decor. 

  • Kosten: € 11,- per leerling (schooljaar '24-'25) (begeleiders gratis)
  • Maximaal 30 leerlingen per voorstelling, 1 schoolklas
  • Geschikt voor groep 5/6/7/8
  • ​Duur: ca. 60 minuten

Reserveren?

Wil je reserveren, heb je vragen of wil je een oriëntatie bezoek plannen? Neem dan gerust contact op met ons secretariaat via educatie@shmdc.nl of telefonisch via 023-52 857 04. Het secretariaat is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur.