Zowel Cruquius Museum als Historisch Museum bieden educatieve programma’s die aansluiten bij het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. Scholen kunnen zelf een keuze maken, maar we helpen graag een educatie-op-maat-programma samen te stellen. Basisscholen in Haarlemmermeer kunnen de educatieve programma's ook aanvragen via Kunst en Cultuur op school.

Cruquius Museum

Door een bezoek aan het museum worden leerlingen spelenderwijs bewust van de enorme inspanningen die in de 19e eeuw zijn geleverd om het gevaarlijke Haarlemmermeer leeg te pompen. Ze maken kennis met de rijke historie en leren dat de strijd tegen het water nooit ophoudt. We streven ernaar het bezoek tot een belevenis te maken, een positieve en leerzame ervaring. Onze programma’s dagen leerlingen uit om zelf op onderzoek uit te gaan en prikkelen de fantasie en het inlevingsvermogen. Ga direct naar het aanmeldformulier, of klik op onderstaande titels voor een impressie. 

Programma's

Historisch Museum

Schoolklassen kunnen en korte rondleiding met themaspeurtocht volgen, of een film met een workshop. Het lesprogramma wordt samengesteld aan de hand van wensen van de docenten. Elk programma begint met een introductie op het bezoek en een korte rondleiding. Deze rondleiding laat de jonge bezoekers kennismaken met het museum, de ruimte en de geschiedenis van Haarlemmermeer. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met een speurtocht of een ontdekkingsroute. Ga direct naar het aanmeldformulier of klik op onderstaande titels voor een impressie.

Programma's

Erfgoed Leerlijn Haarlemmermeer

De Erfgoed Leerlijn Haarlemmermeer is speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs. Elke groep maakt in deze leerlijn kennis met een erfgoedaspect in Haarlemmermeer. Doel van de leerlijn is de betrokkenheid bij de geschiedenis van de eigen omgeving te vergroten.  

De leerlijn staat dicht bij de ontwikkeling van kinderen en sluit aan bij de kerndoelen. Als een school kiest voor dit pakket, komen de leerlingen gegarandeerd bij de belangrijkste erfgoedinstellingen in Haarlemmermeer, waaronder ook Cruquius Museum en Historisch Museum. Het is mogelijk de hele leerlijn in een keer te bestellen of in losse onderdelen. Ga direct naar het aanmeldformulier of klik op onderstaande titels voor een impressie. Kijk voor meer informatie op Erfgoed leerlijn Haarlemmermeer.