Mindervaliden

Historisch Museum en het Cruquius Museum zijn goed bereikbaar voor mindervalide bezoekers. Wel raden we aan om een begeleider mee te nemen naar het museum. De deuren in het gemaal zijn zwaar en kunnen niet automatisch geopend worden. Toegang voor de begeleider is gratis.

Beide musea hebben een invalide parkeerplek voor de deur, een invalidentoilet op de begane grond en is een rolstoel beschikbaar bij de kassa.

Het is niet toegestaan (huis)dieren mee te nemen, met uitzondering van hulphonden.

Meer over Historisch Museum 

Voor de ingang, onder de boom, zijn invalideparkeerplaatsen. In dit museum is alles gelijkvloers zonder drempels en zijn de paden breed. Daarnaast staan er enkele rolstoelen klaar voor gebruik en er is een invalidentoilet bij de entree.

Het museum is ruim opgezet en daarom ook makkelijk te bezoeken met groepen kinderen. Ze hebben alle ruimte om op hun eigen tempo door het museum heen te lopen en alles te ontdekken.

Meer over Cruquius Museum

Er is een invalidenparkeerplek op de parkeerplaats vlak bij het brede verharde pad naar de entree. Cruquius Museum heeft twee verdiepingen verdiepingen. De entreehal is zonder drempel makkelijk te betreden. Vanuit de entree is de 1e verdieping met een traplift te bereiken. De beroemde machinekamer is via een tweede traplift te bereiken. De trapliften mogen maximaal 225 kilo omhoog brengen. 
De omloop of balustrade buiten rond de machinekamer is niet rolstoeltoegankelijk.


Theehuis Cruquius

Dit theehuis ligt direct aan de Cruquiusdijk. Het terras is vanuit de gratis parkeerplaats via een hellingbaan goed toegankelijk met een rolstoel. Ook de entree van het Theehuis heeft een hellingbaan.


Vragen over rolstoel en toegankelijkheid ? 

Bij vragen, aarzel niet te bellen of te e-mailen: