Cruquius Museum en Historisch Museum zijn beiden rolstoeltoegankelijk en zeer geschikt voor groepen kinderen op ontdekkingstocht.

Rolstoeltoegankelijkheid

Historisch Museum

In dit museum is alles gelijkvloers zonder drempels en zijn de paden breed genoeg voor een rolstoel. Daarnaast staan er enkele rolstoelen klaar voor gebruik. 
Het museum is ruim opgezet en daarom ook makkelijk te bezoeken met groepen kinderen. Ze hebben alle ruimte om op hun eigen tempo door het museum heen te lopen en alles te ontdekken.

Cruquius Museum

Cruquius Museum bestaat uit twee en een-halve verdiepingen. De entreehal is zonder drempel makkelijk te betreden. Vanuit de entree is de 1e verdieping met een stoellift te bereiken. De 1e verdieping biedt voldoende ruimte om te manoeuvreren met een rolstoel. Ook de beroemde machinekamer is via een lift te bereiken. De buitenbalustrade is met rolstoel niet vanuit het museum te bereiken. Dit is wel mogelijk via het terras op straatniveau. Vraag een van onze medewerkers hiernaar. 

Theehuis Cruquius

Dit theehuis ligt direct aan de Cruquiusdijk. Het terras is vanuit de gratis parkeerplaats via een hellingbaan goed toegankelijk met een rolstoel.  Ook de entree van het Theehuis heeft een hellingbaan.


Vragen over rolstoel en toegankelijkheid ? 

Bij vragen, aarzel niet te bellen of te e-mailen: 

  • Historisch Museum: 023-5620437
  • Cruquius Museum: 023-5285704
  • info@shmdc.nl