3D Waterkaart + Wat neem JIJ mee?

Klimaatverandering zorgt ervoor dat onze zeespiegel stijgt. Hoe houden wij droge voeten, voor nu en in de toekomst? Goede voorlichting over watermanagement begint bij de jeugd. In het educatief programma worden leerlingen uitgedaagd op zoek te gaan naar innovatieve oplossingen voor watermanagement in hun eigen leefomgeving van straat, wijk, stad, of land. Met de 3D water - kaart bekijken de leerlingen wat de gevolgen zijn bij een stijging van de zeespiegel. Ze bedenken zelf oplossingen welke maatregelen er nodig zijn om Nederland veilig te houden.

En wat moet je doen als de zeespiegel dusdanig stijgt dat het water onze eigen straat, ons huis bereikt? Met het spel ‘Wat neem JIJ mee?’ kunnen leerlingen kijken of ze slimme keuzes maken. Blijven, een droge plek in de buurt zoeken of het gebied verlaten? En wat neem je mee als je een veilige plek zoekt als je blijft? Bij dit programma zit een uitgebreide docenten handleiding. Maar er is ook een snel stappenplan.

Dit programma is bestemd voor in de klas. Het is tevens een mooie voorbereiding op een bezoek aan Cruquius Museum. Boek je met dit programma gelijktijdig een rondleiding (Het verhaal van De Cruquius) in ons museum krijg je per leerling € 1,00 korting.

  • Kosten: Huur 3D waterkaart + spel € 50,00 per periode. Een periode is van maandag tot en met vrijdag. Wil je dit pakket wat langer gebruiken kost dat € 25,00 per periode.
  • Geschikt voor groep 7/8
  • Duur: 60 tot 120 minuten

Wil je reserveren, heb je vragen of wil je een oriëntatie bezoek plannen? Neem dan gerust contact op met ons secretariaat via educatie@shmdc.nl of telefonisch via 023-52 857 04. Het secretariaat is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur.

​Neem vast een kijkje in het lesmateriaal: