Een zomer vol leuke activiteiten in het museum. Kom langs voor een week plezier met de professors van MadScience, of voor een middag speelplezier met water en vuur in het Stoomlab of Oud Hollandsche spelletjes. 

Stoomlab in Cruquius

Cruquius Museum

Stoomlab

  • Kinderen
  • Workshop
vrijdag 19 aug 2022

Wil jij weten over hoe een stoommachine werkt ? Doe dan mee aan een stoompracticum in Cruquius Museum. Daar kan je spelen met water, vuur en stoom. En leer je hoe de grote machine vroeger werkte. 

Historisch Museum

Oud Hollandse spelletjes

Kom met je vader, moeder of met je grootouders naar het museum en probeer eens te hoepelen, sjoelen, springtouwen, of een van de bordspelletjes. Kom achter je beeldscherm vandaan en doe deze zomer samen spelletjes in Historisch Museum Haarlemmermeer. Super leuk, die spelletjes van vroeger!

speurtocht cruquius

Speurtochten

Algemeen

Met een speurtocht ontdek je een museum net even op een andere manier. Wel zo leuk! Zowel in Cruquius Museum als in Historisch Museum kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar leuke speurtochten doen. Deze haal je bij de kassa en onze medewerkers leggen je uit hoe het werkt.

maandag 18 jul. 2022 tot vrijdag 22 jul 2022

Crazy Kamp 1 MadScience

Cruquius Museum

  • Kinderen
  • Workshop

Super leuk zomerkamp van Madscience in Cruquius Museum in de week van 18 juli  tot vrijdag 22 juli 2022. Geef je snel op voor de laatste plaatsen.

maandag 22 aug. 2022 tot vrijdag 26 aug 2022

Crazy Kamp 2 MadSience

Cruquius Museum

  • Kinderen
  • Workshop

Super leuk zomerkamp van Madscience in Cruquius Museum in de week van maandag 22 augustus tot vrijdag 26 2022. Geef je snel op voor de laatste plaatsen.

Kindergids in het museum

Kindergidsen

Algemeen

Voor alle kinderen tussen de 6 en 10 jaar hebben wij speciale kinderrondleidingen die worden gegeven door onze kindergidsen. De kindergidsen zijn zelf tussen de 10 en 18 jaar en leiden je rond in Historisch Museum of in Cruquius Museum. Het is alleen voor kinderen!