Op zondag 21 mei gaat de tweede editie van de Ronde van Schiphol van start. Een jaarlijks fietsevenement dat voor het eerst werd georganiseerd ter ere van het 100-jarige bestaan van Schiphol in 2016. Iedereen die enthousiast is kan gratis meedoen aan de fietsroute van 30 of 45 km, die langs allerlei bezienswaardigheden gaat op en rond Schiphol. Een aantal van deze bezienswaardigheden zijn speciaal voor de fietsers geopend!

Op de route zijn diverse stempelposten. Haarlemmermeermuseum is met 2 stempelposten vertegenwoordigd. 

Een stempelpost is de Witte Boerderij in Hoofddorp, normaal gesproken niet geopend voor publiek, maar voor ons wel. Hier is een volledig ingerichte stijlkamer te bezichtigen, worden historische gebruiksvoorwerpen uit het depot tentoongesteld. Bovendien kun je er, tegen een kleine vergoeding, een kopje Oudhollandse koffie te drinken.

Bij de route van 45 km is de volgende stempelplaats bij Cruquius Museum dat het verhaal vertelt van de droogmaking van de Haarlemmermeer. Dit museum is elke dag open en je kunt er naar binnen met je museumjaarkaart of door een kaartje te kopen. Hier kun je een rondleiding krijgen en iets eten of drinken op het terras van het naastgelegen Theehuis Cruquius.

Ook het Historisch Museum is stempelpost. Haarlemmermeermuseum is rijk vertegenwoordigd in deze Ronde van Schiphol.

Men kan een combiticket krijgen voor 8 euro, of voor 6 euro naar Cruquius Museum en 4 euro naar Historisch Museum op vertoon van een Schiphol- route

Organisatie

Historisch Museum

Soort activiteit

  • Excursie