Hoofd Bedrijfsvoering

Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius 

(20-24 uur)

Wie zijn wij?

Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius bestaat uit het Cruquius Museum, Historisch Museum en Meer-Historie. Gezamenlijk dragen wij het oneindige verhaal van Haarlemmermeer uit.

Het Cruquius Museum richt zich op de strijd tegen het water, terwijl het Historisch Museum de ontwikkeling van Haarlemmermeer laat zien vanaf de droogmaking. Meer-Historie beheert en archiveert het lokale erfgoed en publiceert daarover.

Onze organisatie bestaat uit zeven personen, die samen met 225 vrijwilligers met veel enthousiasme werken aan het behoud van het Haarlemmermeerse erfgoed. 

In het komende jaar zullen deze erfgoedinstellingen samengevoegd worden in een nieuw te bouwen pand naast het gemaal De Cruquius. Dit stelt het museum in staat om al zijn 30.000 bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden over de actuele betekenis van de strijd tegen het water in deze tijd van klimaatverandering.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een hoofd bedrijfsvoering die energie krijgt van een breed takenpakket. Centraal staat het zorgdragen voor een gezonde financiële bedrijfsvoering met aandacht voor en sturing op de ontwikkeling van de organisatie en de gebouwen.

  • Concreet betekent dit dat je eindverantwoordelijk bent voor de bedrijfsvoering met sterke nadruk op financiën; van administratie tot verzorgen van stuurinformatie voor de directeur- bestuurder en de raad van commissarissen, het aansturen van de medewerkers van de administratie en het voortouw neemt in het efficiënter en beter maken van de financiële processen, systemen en procedures van het museum.
  • Je zorgt voor een gezonde museumexploitatie en bent verantwoordelijk voor correcte en relevante tussentijdse (project)rapportages, de (meerjaren)begroting en de jaarrekening.
  • Je weet al deze financiële zaken adequaat te presenteren aan de directie, raad van commissarissen en subsidieverstrekkers.
  • Je bewaakt de administratieve en financiële processen en zorgt ervoor dat deze voldoen aan de fiscale en wettelijke verplichtingen.
  • Je denkt mee over het strategisch (meerjaren)beleid van het museum, en vertegenwoordigt het museum in het relevante werkveld, binnen netwerken en overlegorganen, waaronder de gemeente Haarlemmermeer.
  • Daarnaast sluit je contracten met leveranciers, als beveiliging en andere facilitaire zaken en bewaak je deze.
  • Je volgt de ontwikkelingen binnen het vakgebied en de markt en speelt daarop in door bij te dragen aan innovatie in zowel museale producten als dienstverlening.

Het hoofd bedrijfsvoering is deel van de kernstaf en ondersteunt de directeur-bestuurder bij de realisatie van de strategische doelstellingen van het museum.

Gezien de zelfstandigheid van de functie is minimaal vijf jaar relevante werkervaring vereist. Je hebt een goed inzicht en overzicht van alle financiële processen, weet prioriteiten te stellen en hebt oog voor detail.

Als professional ben je communicatief sterk, proactief, besluitvaardig en samenwerkingsgericht. Je beschikt over ruime ICT kennis en bent bedreven met de benodigde systemen. Ervaring bij een culturele instelling is een pluspunt.

Wat bieden we jou?

Wij bieden een leuke, uitdagende en verantwoordelijke functie bij een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Je krijgt een creatieve werkomgeving in een uniek gebouw aan de Cruquiusdijk te Cruquius

Het dienstverband betreft 20 – 24 uur (n.t.b.) in schaal 10 - 11 van de CAO Rijksmusea. De inschaling vindt plaats conform CAO Rijksmusea en is afhankelijk van je kennis en ervaring.

Overige arbeidsvoorwaarden omvatten onder andere vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. We bieden een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met de intentie tot omzetting in een vast dienstverband.

Enthousiast?

Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV voor 18 april via: werkenbij@shmdc.nl  Evt. vragen kan je mailen aan werkenbij@shmdc.nl. Wij zijn een kleine organisatie en proberen deze dan zo spoedig mogelijk te beantwoorden.