Een museum beleef je het best via een persoonlijke rondleiding. Onze rondleidingen zijn in meerdere talen te boeken en af te stemmen op de interesse van de bezoekers. 

Kinderen op bezoek in Historisch Museum

Groepsrondleiding in Historisch Museum

Historisch Museum

Je kan tijdens en na openingstijden groepsrondleidingen boeken bij Historisch Museum! Zo weet je zeker dat je een goed verhaal hoort over de Haarlemmermeerse geschiedenis, over der oorlog, hoe we hier vroeger leefden en hoe snel het hier is ontwikkeld en verstedelijkt. Je betaalt per persoon entreegeld plus een bedrag per groep voor de rondleider (maximaal 16 man per rondleider).

Historisch beeld van de stokers in Gemaal De Cruquius

Gids door Cruquius Museum

Cruquius Museum

Boek eens een groepsrondleidingen bij Cruquius Museum! Dat levert een mooi verhaal op over de Haarlemmermeerse en Nederlandse strijd tegen het water, en hoe het gemaal Amsterdam, Haarlem en Leiden behoedde tegen overstromingen. Er zijn rondleidingen in het Nederlands, Duits, Frans en Engels. Je betaalt het reguliere entreegeld per persoon, plus een vergoeding voor de rondleider per groep (max.16 deelnemers).

Kindergids in het museum

Kindergidsen

Algemeen

In verband met Corona zijn er op dit moment geen rondleidingen van kindergidsen . We hopen in september weer te kunnen starten.
Voor alle kinderen tussen de 6 en 10 jaar hebben wij speciale kinderrondleidingen die worden gegeven door onze kindergidsen. De kindergidsen zijn zelf tussen de 10 en 14 jaar en vertellen jou over de geschiedenis van Haarlemmermeer en over de werking van De Cruquius en haar strijd tegen het water. Papa en mama hoeven niet mee te lopen. Het is alleen voor kinderen!