Zonder verleden, geen heden. Laat staan een toekomst. Meer-Historie is expert waar het gaat om de kennis over en het conserveren van het erfgoed van Haarlemmermeer. Dit erfgoed omvat de architectuur, de infrastructuur, de cultuur en de natuur binnen de gemeentegrenzen. 

Historisch beeld van de polder
Meer-Historie

Over Meer-Historie

Vanuit persoonlijke betrokkenheid en interesse in de historie zorgen tientallen vrijwilligers er voor dat er zorgvuldig wordt omgegaan met alles wat de polder door de tijd heen karakteriseerde. Of het nu gaat om een uniek gebruiksvoorwerp, of een typerend gebruik. Dit alles ten dienste van huidige en toekomstige generaties.

Kinderen met bokkenwagen
Meer-Historie

Meer-Historie Magazine

Elk kwartaal informeert het magazine Meer-Historie via persoonlijke, polder- en politieke teksten over de geschiedenis en het heden van Haarlemmermeer. Abonneer u voor mooie verhalen van een Polder vol geschiedenis.  Het magazine is te koop voor € 5, - per exemplaar bij Historisch Museum en Cruquius Museum .

Vrijwilligers

Algemeen

Als vrijwilligers bij Haarlemmermeermuseum De Cruquius ondersteun je het erfgoed van je eigen omgeving, en kom je in contact met mensen met dezelfde interesses. Het zijn de vrijwilligers die zorgdragen voor het verhaal van Haarlemmermeer door het te vertellen, te bewaren en te bewaken. Denk jij jouw talenten voor ons in te kunnen zetten? Meld je dan aan als vrijwilliger! Er staan altijd vacatures open.

Landbouwmachines in actie

Buitenactiviteiten Meer-Historie

Meer-Historie

In de buitenactiviteiten komt de grote collectie machines en klassieke tractoren die Meer-Historie verzamelt en beheert tot leven. Het landbouwseizoen wordt gemarkeerd door demonstraties van oude landbouwmachines en technieken. Aardappelen en bieten rooien, korenmaaien, koren mennen, combinen en ploegen. Kom langs! Demonstraties zijn gratis. 

Beeld van de witte boerderij

De Witte Boerderij

Meer-Historie

De Witte Boerderij is een van de weinige monumenten uit de pioniersjaren van de polder. Ze heeft alle vernieuwingen en ontwikkelingen van Hoofddorp en Haarlemmermeer weten te doorstaan.
Elke woensdagochtend tussen 10 en 12  is de boerderij geopend voor collectiebeheer. Ook is de boerderij geschikt als vergaderlocatie of een feestelijke bijeenkomst.