Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius bestaat uit drie onderdelen: Cruquius Museum, Historisch Museum en Meer-Historie. De musea sluiten in hun verhaal op elkaar aan. De museumstaf van 6 medewerkers wordt ondersteund in uitvoering en kennis door 250 vrijwilligers. 

Cruquius Museum in het groen
Algemeen

Organisatie

Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius bestaat uit drie onderdelen: Cruquius Museum, Historisch Museum en Meer-Historie. De musea sluiten in hun verhaal op elkaar aan en worden ook als dusdanig ingezet om, (inter)nationaal en lokaal publiek, bekend te maken met het verhaal van de Haarlemmermeerpolder. Meer-Historie was vroeger de historische vereniging van Haarlemmermeer en heeft de taak om erfgoed te archiveren, te onderzoeken en te restaureren. De Meer-Historie collectie vormt de basis van de collectie van Historisch Museum. 

Team

Algemeen

Wie regelt alles rondom zaalverhuur? Wie kan je benaderen voor een mooie foto van het museum in jouw magazine? Je vind alles over ons team op deze pagina. Hoe we heten, wat we doen, hoe je ons kan bereiken en wanneer we aanwezig zijn.

Impressie van onze vrijwilligers

Vacatures

Algemeen

Onze vrijwilligers zijn onze brandstof! Zij houden de deuren van onze musea open en bewaren en bewaken het erfgoed van Haarlemmermeer. Wij zijn altijd op zoek naar extra handen en hoofden die ons kunnen helpen bij het verspreiden van het verhaal van de Haarlemmermeerpolder. Er zijn een verschillende werkgroepen waar je bij aan kunt sluiten, van landbouwwerktuigrestauratie tot begeleider van kinderfeestjes. 

Historisch beeld van gemaal De Cruquius

ANBI-status

Algemeen

Haarlemmermeermuseum De Cruquius heeft een ANBI status (algemeen nut beogende instelling). Donateurs van culturele ANBI’s hebben een belastingvoordeel. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen (onder de vennootschapsbelasting), mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken