Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius bestaat uit drie onderdelen: Cruquius Museum, Historisch Museum en Meer-Historie. De musea sluiten in hun verhaal op elkaar aan. De museumstaf van 6 medewerkers wordt ondersteund in uitvoering en kennis door 250 vrijwilligers. 

Cruquius Museum in het groen

Organisatie

Algemeen

Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius bestaat uit Cruquius Museum, Historisch Museum en Meer-Historie. De musea sluiten in hun verhaal op elkaar aan en worden ook als dusdanig ingezet om, (inter)nationaal en lokaal publiek, bekend te maken met het verhaal van de Haarlemmermeerpolder. Meer-Historie heeft de taak om erfgoed te archiveren, te onderzoeken en te restaureren. De Meer-Historie collectie vormt de basis van de collectie van Historisch Museum. 

Vrijwilligers

Algemeen

Als vrijwilligers bij Haarlemmermeermuseum De Cruquius ondersteun je het erfgoed van je eigen omgeving, en kom je in contact met mensen met dezelfde interesses. Het zijn de vrijwilligers die zorgdragen voor het verhaal van Haarlemmermeer door het te vertellen, te bewaren en te bewaken. Denk jij jouw talenten voor ons in te kunnen zetten? Meld je dan aan als vrijwilliger! Er staan altijd vacatures open.