Uw bezoek aan Historisch Museum

Openingstijden

1 april - 31 oktober: Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag 13:00 -17:00 uur.

1 november - 31 maart: Woensdag, zaterdag en zondag 13:00 -17:00 uur.

Let op: het museum is geheel gesloten op zaterdag 4 september in verband met de Indische Middag Verhalentafel en op dinsdag 7 september gesloten vanaf 14:30 uur ivm een medewerkersbijeenkomst. 

Gesloten: Koningsdag 27 april, 5, 24, 25, 26 en 31 december en Nieuwjaarsdag.

Kaartjes

In het Historisch Museum werken wij niet met tijdsloten aangezien de ervaring in maart 2020 heeft geleerd dat de bezoekersaantallen altijd ver onder het maximum blijven. U kunt altijd terecht. Uiteraard kunt u op de dag van uw bezoek (na 13.00 uur) bellen om bevestigd te krijgen dat uw bezoek rustig en veilig zal verlopen. We noteren van iedereen die komt de contactgegevens die wij bewaren voor de periode van 4 weken. 

Toegangsprijzen

  • Volwassenen € 5,00
  • Jeugd tot 18 jaar € 4,00
  • Kinderen tot 4 jaar gratis
  • CJP € 4,00
  • Meerpas groepstarief
  • Gezinskaart  € 14,00
  • Museumkaart gratis
  • Begunstigers Meer-Historie gratis
  • Rolstoelbegeleider gratis (dit geldt voor 1 begeleider, de persoon in de rolstoel dient wel entree te betalen) 

Adres en route

Historisch Museum, Bosweg 17, 2131 LX Hoofddorp, (023) 56 204 37

​Rij op de N201 vanuit Heemstede voorbij het Mariott Courtyard Hotel (links) en neem de afslag richting Haarlemmermeerse bos ter hoogte van de Brandweerkazerne (links).
Vanaf de kant van Hoofddorp rijdt u op de N201 en neemt rechts de weg ter hoogte van de Brandweerkazerne. 

Volg de borden ‘Claus’! U kruist de IJweg, en rijdt rechtdoor de Bosweg in. Deze weg buigt naar links af. U rijdt nu paralel aan de N201.
U rijdt voorbij het Marriott Courtyard hotel, voorbij het Claus Event Center en volgt de weg. Hou rechts aan in het bos, en volg het bord museum. Ga na 30 meter rechtsaf, u rijdt recht op het Historisch Museum af. Voor mindervalide bezoekers zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar naast de ingang van het museum. 

Maatregelen veilig bezoek

Samen zorgen we ervoor dat uw museumbezoek veilig en aangenaam is.

Dat we vanwege het coronavirus anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden is bij iedereen bekend. Het museum waarborgt dit door het bezoekersaantal te beperken en de bezoekers over de dag te spreiden. In het museum is een vaste looproute met eenrichtingsverkeer gemaakt.

In het Historisch Museum werken wij niet met tijdsloten aangezien de ervaring in maart 2020 ons leerde dat de bezoekersaantallen altijd ver onder het maximum blijven. U kunt altijd terecht. Uiteraard kunt u op de dag van uw bezoek (na 13.00 uur) bellen om bevestigd te krijgen dat uw bezoek rustig en veilig zal verlopen. 

Kinderen bezoeken beide musea altijd onder begeleiding van een volwassene.

Met gezondheidsklachten - neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts en/of benauwdheid - is het niet toegestaan het museum te bezoeken. Bij binnenkomst kunt u de gezondheidsverklaring tekenen die vier weken bewaard wordt voor bron en contactonderzoek. 

Desinfecteer regelmatig uw handen. Op verschillende plekken in het museum zijn desinfecterende middelen aanwezig. Het museum wordt zo goed mogelijk voor u schoongehouden.