Waar Cruquius Museum vertelt over de droogmaking van het Haarlemmermeer, gaat Historisch Museum verder met de algemene geschiedenis van deze 160 jaar jonge polder. Bekijk de historische objecten, werktuigen, foto’s en films. En maak kennis met de pioniers die de polder ontwikkelden van drassige grond tot een rijk landbouwgebied. Historisch Museum biedt jong en oud een leuke en leerzame ervaring.

Tip: bekijk voor een bezoek de routebeschrijving naar het museum. Het museum is open en goed bereikbaar tijdens Mysteryland festival.

Impressie van Historisch Museum vaste opstelling
Historisch Museum

Over Historisch Museum

Laat je verrassen door onze levendige en interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van Haarlemmermeer!  Maak een wandeling door het -op schaal nagebouwde- dorp en kom meer te weten over de eerste droogmakingsplannen, de droogmaking en wat daarop volgde. Tijdens je bezoek ontmoet je de vroegste pioniers die het verhaal over de moeilijke start en verdere ontwikkeling van de voor de polder zo belangrijke landbouw vertellen. Op het 'marktplein' kan je een kijkje nemen in het café, de kerk, het bankgebouw of de school. 

glow in the dark
Historisch Museum

Glow-in-the-dark-speurtocht

Ontdek de dieren in Historisch Museum. Ze houden een winterslaap in de huisjes rond het marktplein. Doe de winterspeurtocht met een glow-in-the-dark-lampje het lampje mag mee naar huis. 
 

Kindergids in het museum

Kindergidsen

Algemeen

Voor alle kinderen tussen de 6 en 10 jaar hebben wij speciale kinderrondleidingen die worden gegeven door onze kindergidsen. De kindergidsen zijn zelf tussen de 10 en 14 jaar en vertellen jou over de geschiedenis van Haarlemmermeer en over de werking van De Cruquius en haar strijd tegen het water. Papa en mama hoeven niet mee te lopen. Het is alleen voor kinderen!

Impressie van voorgevel Mentzhoeve

Bereikbaarheid Historisch Museum

Historisch Museum

Historisch Museum ligt aan de rand van het Haarlemmermeerse Bos, tussen Claus en het Courtyard - Mariott Hotel in. Een perfecte locatie om een mooie wandeling of picknick te combineren met een museumbezoek. De bus stopt dichtbij en de auto parkeer je gratis achter Claus.

Agenda

dinsdag 23 okt 2018

Verhalentafel

Historisch Museum

  • Debat / discussie
dinsdag 30 okt 2018

Verhalentafel

Historisch Museum

  • Debat / discussie
dinsdag 6 nov 2018

Verhalentafel

Historisch Museum

  • Debat / discussie