Waar Cruquius Museum vertelt over de droogmaking van het Haarlemmermeer, gaat Historisch Museum verder met de algemene geschiedenis van deze 160 jaar jonge polder. Bekijk de historische objecten, werktuigen, foto’s en films. En maak kennis met de pioniers die de polder ontwikkelden van drassige grond tot een rijk landbouwgebied. Historisch Museum biedt jong en oud een leuke en leerzame ervaring.

Historisch Museum

Bezoek Historisch Museum

Historisch Museum Haarlemmermeer verwelkomt u graag op woensdag, zaterdag en zondag voor een plezierig en veilig bezoek. U hoeft niet van te voren te reserveren, er is altijd ruimte voor een bezoek binnen de maximale bezoekersaantallen. Toon uw QRcode en ID bij entree, draag een mondkapje en hou 1,5 meter afstand. 

schilderij joop scheepmaker

Algemeen

Van romantiek naar verstedelijking in Haarlemmermeer

Kom kijken naar de prachtige olieverfschilderijen en tekeningen van Joop Scheepmaker. De kunstenaar Joop Scheepmaker is geboren in de schilderstad Dordrecht maar woont al ruim 45 jaar in Haarlemmermeer. Hij is autodidact en schildert en tekent al zo’n 50 jaar landschappen en stadsgezichten in Nederland, Frankrijk, Italië en Griekenland.

Impressie van voorgevel Mentzhoeve

Bereikbaarheid Historisch Museum

Historisch Museum

Historisch Museum ligt aan de rand van het Haarlemmermeerse Bos, tussen Claus en het Courtyard - Mariott Hotel in. Een perfecte locatie om een mooie wandeling of picknick te combineren met een museumbezoek. De bus stopt dichtbij en de auto parkeer je gratis achter Claus.

speurtocht cruquius

Speurtochten

Algemeen

Met een speurtocht ontdek je een museum net even op een andere manier. Wel zo leuk! Zowel in Cruquius Museum als in Historisch Museum kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar leuke speurtochten doen. Deze haal je bij de kassa en onze medewerkers leggen je uit hoe het werkt.

Impressie van Historisch Museum vaste opstelling

Over Historisch Museum

Historisch Museum

Laat je verrassen door onze levendige en interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van Haarlemmermeer!  Maak een wandeling door het -op schaal nagebouwde- dorp en kom meer te weten over de eerste droogmakingsplannen en wat daarop volgde. Op het 'marktplein' kan je een kijkje nemen in het café, de kerk, het bankgebouw of de school.