Adres Historisch Museum

Bosweg 17
2131 LX Hoofddorp
(023) 52 857 04 en bij geen gehoor (023) 56 204 37

Openbaar vervoer

Vanaf station Haarlem, station Schiphol of station Hoofddorp rijden met grote regelmaat de buslijnen 300 en 340 van R-net. Vanaf bushalte ‘Overbos’, loop je via een voetgangers- en fietstunnetje onder de N201 door. Ga daarna direct links en volg het pad parallel aan de N201. Het museum bevindt zich tussen Courtyard Marriott en Claus Event Center in. Kijk op www.9292.nl voor de route.

Auto en gratis parkeerplaats

Rij op de N201 vanuit Heemstede voorbij het Mariott Courtyard Hotel (links) en neem de afslag richting Haarlemmermeerse bos ter hoogte van de Brandweerkazerne (links).
Vanaf de kant van Hoofddorp rijdt u op de N201 en neemt rechts de weg ter hoogte van de Brandweerkazerne. 

Volg de borden ‘Claus’! U kruist de IJweg, en rijdt rechtdoor de Bosweg in. Deze weg buigt naar links af. U rijdt nu parallel aan de N201.
U rijdt voorbij het Marriott Courtyard hotel, voorbij het Claus Event Center en volgt de weg. Hou rechts aan in het bos, en volg het bord museum. Ga na 30 meter rechtsaf, u rijdt recht op Historisch Museum af. 

Parkeren mindervaliden

Voor mindervalide bezoekers zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar naast de ingang van het museum. U bereikt die via bovenstaande routebeschrijving. 
Er is beperkt ruimte bij de ingang. Daarom vragen wij vriendelijk om u, indien mogelijk, af te laten zetten bij de voordeur, en de auto vervolgens te laten parkeren op de parkeerplek in het naastgelegen bos.

Heeft u vragen over de route naar de minder valide parkeerplaats dan kunt u contact opnemen met het museum voor uw komst 023 56 204 37.