Zonder grote-mensen-taal

Ben je tussen de 6 en 10 jaar? Dan zijn de rondleidingen door de Kindergidsen in Cruquius Museum of Historisch Museum leuk om te doen. De Kindergidsen zijn tussen de 10 en 18 jaar en speciaal opgeleid om de rondleiding te geven. Zij vertellen het verhaal zonder grote-mensen-taal. 

Cruquius Museum

In Cruquius Museum vertellen ze jou over de werking van het gemaal en haar strijd tegen het water. Natuurlijk krijg je een demonstratie van de grote machine.  De Kindergidsen leiden elke 1e en 3e zaterdag van de maand om 14.00 en om 15.00 uur rond in het gemaal.

Historisch Museum

Bij Historisch Museum laten de Kindergidsen je zien wat de oude gebruiken waren in de polder, en nemen ze je mee naar een oude school, een winkel en de smid aan het marktplein. Een echte aanrader om samen met je broertje(s), zusje(s) of vriendjes te doen. Papa en mama hoeven niet mee te lopen, het is alleen voor kinderen! De kindergidsen leiden in dit museum elke 2e en 4e zondag van de maand rond om 14.00 en om 15.00 uur.

Aanmelden voor een rondleiding bij de Kindergids

Je hoeft je niet aan te melden, maar vol = vol (max. 10 kinderen per rondleiding). De rondleidingen zijn bedoeld voor museumbezoekertjes en kosten alleen museumentree.