Speuren door onze musea

 

Nieuwe speurtocht in Cruquius Museum

Cruquius Museum heeft een leuke nieuwe speurtocht voor kinderen van 6 tot 9 jaar.  Als je de antwoorden goed hebt krijg je een code waarmee je de schatkist kunt openen. De speurtocht kost 1,50 euro. Vraag er naar bij de balie van het museum.
 

Ontdek Historisch museum met een speurtocht

Je kan je bezoek aan dit museum extra spannend maken met een van de speurtochten. Voor elke leeftijd ligt een speurtocht klaar. Klik op de titel voor meer informatie.
 

Dik Trom - 4 tot 7 jaar

Over het leven van Dik Trom, een jongetje dat kattenkwaad uithaalde, maar altijd vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel. Er is een plaatjes-speurtocht voor de allerkleinste bezoekertjes en een speurtocht voor de wat grotere die al (een beetje) kunnen lezen.

Op visite in de polder - 6 tot 12 jaar

Haarlemmermeer kent een rijke geschiedenis met veel pioniers. Al die polderjongens, boeren, timmerlieden, juffen en piloten kwamen hier hun brood verdienen. En nog steeds! Hoe ze dat deden leer je in deze speurtocht.

Droge Voeten - 8 tot 12 jaar

Waterbeheer was en is nog steeds een belangrijk onderwerp in de Haarlemmermeerpolder. Het water mocht en mag niet te zout of te zoet zijn, of de grond niet te nat of te droog. De boeren stellen andere eisen aan het waterpeil dan de bewoners in een woonwijk. Welke rol water in ons dagelijks leven speelt, en hoe de dijkgraaf het waterpeil in de gaten houdt, ga je verkennen tijdens het ‘Droge voeten project’.