Speuren door Cruquius Museum

Cruquius Museum heeft twee speurtochten, een voor kinderen van 6 tot 8 jaar en een voor kinderen van 9 tot 13 jaar. Soms is er een speciale thematische speurtocht zoals rondom Pasen en Kerstmis. 
Vraag er naar bij de balie van het museum. Iedereen die een speurtocht goed afrondt krijgt een kleine verrassing bij de balie.

Ontdek Historisch museum

Je kan je bezoek aan dit museum extra spannend maken met een van de speurtochten. Voor elke leeftijd ligt een speurtocht klaar. Klik op de titel voor meer informatie.
 

Dik Trom - 4 tot 7 jaar

Over het leven van Dik Trom, een jongetje dat kattenkwaad uithaalde, maar altijd vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel. Er is een plaatjes-speurtocht voor de allerkleinste bezoekertjes en een speurtocht voor de wat grotere die al (een beetje) kunnen lezen.

Op visite in de polder - 6 tot 12 jaar

Haarlemmermeer kent een rijke geschiedenis met veel pioniers. Al die polderjongens, boeren, timmerlieden, juffen en piloten kwamen hier hun brood verdienen. En nog steeds! Hoe ze dat deden leer je in deze speurtocht.

Droge Voeten - 8 tot 12 jaar

Waterbeheer was en is nog steeds een belangrijk onderwerp in de Haarlemmermeerpolder. Het water mocht en mag niet te zout of te zoet zijn, of de grond niet te nat of te droog. De boeren stellen andere eisen aan het waterpeil dan de bewoners in een woonwijk. Welke rol water in ons dagelijks leven speelt, en hoe de dijkgraaf het waterpeil in de gaten houdt, ga je verkennen tijdens het ‘Droge voeten project’.