zaterdag 10 september 2022 - 11:00 tot 16:30

2 maal stoom

Bezoek Cruquius Museum en Stoomgemaal Halfweg in een van de weekenden waarop stoomgemaal Halfweg op stoom is. 
In Cruquius Museum staat de strijd tegen het water centraal en het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer met behulp van 19de-eeuwse stoomtechnieken. Je kunt er de grootste Cornish stoommachine ter wereld bewonderen waarmee het meer is drooggemalen. In Stoomgemaal Halfweg kun je de historische sfeer beleven: met stokers die kolen op het vuur scheppen, hete stoom, de geur van smeerolie, een stampende machine en bruisend water dat wordt voortgestuwd door zes enorme schepraderen. Bezoek in een  Stoomweekend tot november 2022 eerst Cruquius Museum en daarna Stoomgemaal Halfweg, het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld.

Combiticket Stoomweekend met gereduceerd tarief

Online kaartjes zijn hier te bestellen, en bij de kassa van Cruquius Museum. Het Cruquius Museum is in weekenden geopend van 11.00 tot 17.00 uur (laatste toegang om 16.15 uur). Stoomgemaal Halfweg is tijdens Stoomweekenden open van 11.30 tot 16.30 uur (de stoommachine wordt om 12.00 uur gestart). www.stoomgemaalhalfweg.nl.

Koffie of lunch in Theehuis Cruquius

In de stoomweekenden kan je tussen de twee gemalen door genieten van een twaalfuurtje voor € 12,50 ipv € 14,50 p.p. bij het Theehuis. 
Dit is een sneetje brood met kroket, sneetje brood met oude kaas en amusesoepje voor. Graag reserveren met vermelding van datum van stoomweekend 023-528694.

Organisatie

Cruquius Museum

Soort activiteit

  • Demonstratie