Cruquius  Museum vertelt het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer. Verwonder je over de kracht van 19de-eeuwse stoomtechnieken en de eeuwenlange strijd tegen het water. 

Cruquius Museum

Over Cruquius Museum

Verwonder je over de kracht van 19de-eeuwse stoomtechnieken en de eeuwenlange strijd tegen het water. Cruquius Museum vertelt het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer. Ieder bezoek start met een film over de oer-Hollandse strijd tegen het water. In het museum wordt aan de hand van molens, maquettes, kaarten, machinemodellen en andere objecten uit de doeken gedaan hoe de “Deltawerken van de 19e eeuw”  werden voorbereid en uitgevoerd. Hoogtepunt van ieder bezoek vormt de demonstratie van de grootste stoommachine ter wereld.

Audiotour

Cruquius Museum

Wil je weten wat Cruquius Museum zo bijzonder maakt? Doe dan de audiotour. Via jouw eigen mobiel en een koptelefoon krijg je een rondleiding door het museum. Je kan de tour van tevoren downloaden via de IZI.travel app of in het museum.

Trouwen

Cruquius Museum

Bij Cruquius Museum kunnen jullie je trouwdag zo bijzonder maken als jullie willen. Deze officiële trouwlocatie leent zich goed voor bijzondere en sfeervolle momenten. De Engelse landschapstuin is in te zetten voor het trouwfeest of proostmoment en natuurlijk ook voor foto's. Laat je fantasie gaan en wij zorgen ervoor dat jullie dag echt jullie dag wordt. Jullie gaan naar huis met mooie herinneringen!

Agenda

zondag 30 okt 2016

Living History

Cruquius Museum

  • Rondleiding
  • Theatervoorstelling
zondag 6 nov 2016

Living History

Cruquius Museum

  • Rondleiding
  • Theatervoorstelling