Adres Historisch Museum

Bosweg 17
2131 LX Hoofddorp
023-5620437

Openbaar vervoer

Vanaf station Haarlem, station Schiphol of station Hoofddorp rijden met grote regelmaat de buslijnen 300 en 340 van R-net. Vanaf bushalte ‘Overbos’, loop je via een voetgangers- en fietstunnetje onder de N201 door. Ga daarna direct links en volg het pad parallel aan de N201. Het museum bevindt zich tussen Courtyard Marriott en Claus Event Center in. Kijk op www.9292.nl voor de route.

Auto en gratis parkeerplaats

De route naar Historisch Museum is wat ingewikkeld door het vinden van de juiste afslag van de N201 en het Haarlemmermeerse bos.  Daarom een uitgebreide omschrijving. 

Rijd vanaf de N201 vanuit Heemstede voorbij het Mariott Courtyard Hotel en het pompstation en neem de afslag richting Haarlemmermeerse bos ter hoogte van de Brandweerkazerne.

Deze weg heet de de Adrianahoeve. Volg de borden ‘Claus’! U kruist de IJweg, en rijdt rechtdoor de Bosweg in. Deze weg buigt na 100 meter naar links af. U rijdt nu paralel aan de N201. U rijdt voorbij Claus Event Center en het Marriott Courtyard hotel (het museum bevindt zich tussen deze gebouwen, maar is niet bereikbaar via deze kant) en volg de weg die een bocht naar rechts maakt. Steek het parkeerterrein van het Claus Event Center over, en volg de gele bordjes "Museum". U wordt via wat kronkelwegen door het bos, waar ook geparkeerd kan worden, naar rechts geleid en komt na 50 meter uit bij Historisch Museum. Zie onder een kaartje met in het zwart de route vanaf de N201. 

Er is een ruime gratis parkeerplaats achter Claus Event Center.

Route naar Historisch Museum